Site icon Hallocy

Mαρτυρίες-σοκ για τους προσηλυτισμούς μοναχών στη μονή Μαχαιρά – Πρώην Κύπριος μοντέλο που έγινε μοναχός «Καταγγέλλει»

Αποφοίτησε από το σχολείο, απολύθηκε από τον στρατό, διετέλεσε τρία χρόνια αστυνομικός, εργάστηκε ως μουσικός και φωτομοντέλο και κατέληξε στη μονή Μαχαιρά για 18 χρόνια, μέχρι τον περασμένο Μάιο όταν εγκατέλειψε οριστικά το μοναστήρι.

Tη Δευτέρα κατέθεσε ως μάρτυρας στην υπόθεση προσηλυτισμού στην οποία κατηγορούμενοι είναι ο μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος και ο ηγούμενος Μαχαιρά Επιφάνιος, η πολιτεία και η Εκκλησία.

Ο λόγος για τον Στυλιανό Ιωαννίδη ο οποίος αναφέρθηκε στους φόβους που αφήνονται να αιωρούνται και τα κακά που είναι δυνατόν να βρουν όσους μοναχούς εγκαταλείψουν το μοναστήρι. Το «μενού» της «κατάρας» περιλαμβάνει από κάποιο κακό που μπορεί να βρει την οικογένεια και γέννηση παιδιών με νοητική στέρηση, μέχρι και επιστράτευση του ίδιου του δαίμονα ο οποίος μπορεί να σπρώξει τον «αποστάτη» μοναχό στον γκρεμό.

Τον μάρτυρα κάλεσαν οι γονείς του μοναχού Ιουστίνου, κατά κόσμον Γιώργου Θεοδούλου, και μέχρι χθες το πρωί δεν ήταν γνωστό ότι θα καταθέσει ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο philenews/Φιλελεύθερος Ο άλλοτε μοναχός και νυν λαϊκός Στυλιανός Ιωαννίδης, καταθέτοντας σχετικά με τα διλήμματα που αντιμετωπίζει κάποιος όταν αποφασίσει να εγκαταλείψει το μοναστήρι και κληθείς από τον δικηγόρο της οικογένειας κ. Χρίστο Κληρίδη να απαντήσει τι λένε τα γραπτά κείμενα και τι τους έλεγαν στο μοναστήρι, ανέφερε:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φύγει κανείς. Και από πλευράς γραφομένων και από πλευράς προφορικής παράδοσης. Υπάρχουν πολλά φόβητρα και τα όσα ακούγονται είναι αποτρεπτικά και επηρεάζουν την ψυχολογία μας, είτε το θέλουμε είτε όχι».

Ερωτηθείς σε ποια φόβητρα αναφέρεται, απάντησε:

«Έχουν περάσει στα βιβλία ότι σχεδόν συμβαίνει πάντα κάποιο κακό σε όσους φύγουν ή παθαίνουν κάτι τα μέλη της οικογένειας ή ότι θα γεννήσουν μωρά με νοητική στέρηση. Ή ότι μπορεί ο δαίμονας να σε παρασύρει σε έναν γκρεμό».
«Φαίνονται ακραία, αλλά έχουν περάσει ανάμεσα στους μοναχούς» είπε.

Exit mobile version