Hallocy

Θυμάστε την μητέρα που είχε 6.000 όγκους στο σώμα της; Δείτε πόσο όμορφη είναι σήμερα

Για περισσότερα από 25 χρόνια, η Libby Huffer υπέφερε από νευροϊνωμάτωση: μια γενετική νευρολογική διαταραχή που προκαλεί μη καρκινικούς όγκους σε όλο το σώμα, όπου υπάρχουν νεύρα.

Στην αρχή, όταν η Huffer ήταν ακόμα έφηβη, είχε μόνο μερικές εκατοντάδες όγκους στο σώμα της. Αλλά όταν έμεινε έγκυος στην κόρη της Lindsey – η οποία τώρα είναι 23 ετών – η αλλαγή στις ορμόνες της προκάλεσε την εμφάνιση χιλιάδων τέτοιων όγκων.

Παρόλο που οι όγκοι δεν είναι θανατηφόροι, κάνουν την καθημερινή ζωή εξαιρετικά δύσκολη για τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτήν κατάσταση.

«Οι όγκοι σε ολόκληρη την πλάτη μου, μου προκαλούν χρόνιο πόνο, τα νεύρα στα πόδια μου δίνουν μια αίσθηση τσουξίματος όλη την ώρα και καθιστούν δύσκολο το να κοιμηθώ, εξήγησε η Huffer.

Ωστόσο, μετά από πάνω από δύο δεκαετίες νευροφλομάτωσης, η Huffer έκανε μια εμφάνιση στο «The Doctors», μια τηλεοπτική εκπομπή στην οποία οι ιατροί παρέχουν συμβουλές σε ανθρώπους που πάσχουν από ασυνήθιστες ασθένειες.

 Στην Huffer προσφέρθηκε ηλεκτροχειρουργική επέμβαση. Αυτή η χειρουργική επέμβαση είναι μια εξειδικευμένη θεραπεία, που εξουδετερώνει τους όγκους και εξαλείφει τον ιστό που τους προκαλεί.

Η Huffer από την Ιντιάνα, υποβλήθηκε στην επέμβαση για να αφαιρέσει χιλιάδες από τους επώδυνους όγκους της από το πρόσωπο και το λαιμό της. Στη συνέχεια, για να μειώσει τις ουλές, η Huffer έκανε χειρουργική επέμβαση με λέιζερ CO2.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα και ελπίζω να τα αφαιρέσω όλα κάποια μέρα», είπε. Μου έχουν αφαιρεθεί περίπου 1.000 από τα ινομυώματα μέχρι στιγμής. Οι φίλοι και η οικογένειά μου λένε ότι φαίνομαι υπέροχη και παρατηρούν τεράστια διαφορά».

 Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σπάνια και επηρεάζει μόνο το 0,04% του πληθυσμού – αλλά η περίπτωση της Huffer ήταν ιδιαίτερα σοβαρή. Χάρη στη θεραπεία όμως, μπορεί τώρα να επανέλθει στη ζωή της σχετικά κανονικά.

«Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να θεραπευτεί η συναισθηματική βλάβη που έχω υποστεί τα τελευταία χρόνια, αλλά ξέρω ότι θα βελτιωθεί μόνο με την πάροδο του χρόνου», είπε.

 

«Ήμουν θύμα εκφοβισμού ολόκληρη της ζωή μου λόγω των εξογκωμάτων μου σε όλο το δέρμα μου, που με κάλυπταν από την κορυφή μέχρι τα νύχια», εξήγησε η Huffer.

Τώρα όμως, έχει μια νέα ώθηση εμπιστοσύνης και είναι στην ευχάριστη θέση να απαλλαγεί τουλάχιστον από τον πόνο και την ταλαιπωρία που έχει αισθάνεται για περισσότερο από το ήμισυ της ζωής της.

Exit mobile version