Σχεδόν όλα τα εστιατόρια που προσφέρουν σκυλίσιο κρέας στο Pyeongchang, όπου θα διεξαχθεί την Παρασκευή η τελετή έναρξης των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, αγνόησαν το αίτημα της κυβέρνησης να σταματήσουν να σερβίρουν το συγκεκριμένο φαγητό.
Οι Νοτιοκορεάτες πιστεύεται ότι καταναλώνουν περίπου ένα εκατομμύριο σκύλους ετησίως ως παραδοσιακό ντελικατέσεν. Αφήνουν το λιπαρό κόκκινο κρέας τους να σιγοβράζει και πιστεύουν ότι αυξάνει την ενέργεια και την καλή υγεία.
Οι ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει αρκετές εκστρατείες για την απαγόρευση της κατανάλωσης κρέατος σκύλου, οι οποίες σκοπεύουν να κάνουν μποϊκοτάζ στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018 στο Pyeongchang και επίσης άρχισαν διαμαρτυρίες στη Σεούλ.
Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τα 12 εστιατόρια που πωλούν σκυλίσιο κρέας στον νομό Pyeongchang να σταματήσουν να σερβίρουν το συγκεκριμένο φαγητό κατά τη διάρκεια των Αγώνων, και ως αντάλλαγμα τους είπαν πως θα τους δώσουν επιδοτήσεις.
Αλλά μόνο δύο έχουν από αυτά έχουν συμμορφωθεί, σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρχών.
“Έχουμε αντιμετωπίσει πολλές καταγγελίες από τους υπεύθυνους των εστιατορίων ότι απειλούμε τη ζωή τους,” είπε ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος.
“Μερικοί από αυτούς αρχικά αντικατέστησαν το σκυλίσιο κρέας με χοιρινό και είδαν τις πωλήσεις τους να πέφτουν απότομα. Στη συνέχεια επέστρεψαν ξανά στο κρέας σκύλου.”
“Οι διαφημίσεις με φαγητά που περιέχουν σκυλίσιο κρέας έχουν αντικατασταθεί με διαφημίσεις με φαγητών με άλλο είδος κρέατος όπως το κατσικίσιο, για χάρη των Αγώνων,” πρόσθεσε.
Το κρέας του σκύλου χαρακτηρίζεται επισήμως ως «απεχθές» από τη Σεούλ, όπως είναι το φίδι, αλλά αυτός ο χαρακτηρισμός δεν έχει νομικές συνέπειες.
Οι αρχές της Νότιας Κορέας προσπαθούν σταδιακά να πείσουν τα εστιατόρια να αλλάξουν τα μενού τους ή να κατεβάσουν τις πινακίδες που δείχνουν ότι πωλούν κρέας σκύλου κατά τη διάρκεια των διεθνών εκδηλώσεων που φιλοξενούνται στη χώρα τους.
Η παράδοση αυτή έχει εξασθενήσει, καθώς όλο και περισσότεροι Νοτιοκορεάτες αγκαλιάζουν την ιδέα των σκύλων ως κατοικίδια ζώα αντί για ζώα προς κατανάλωση, ενώ πλέον η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος θεωρείται ταμπού μεταξύ των νέων Νοτιοκορεατών.
Διαβάστε επίσης