Μια εκπομπή του 2011, στην οποία μίλησε η άτυχη Έλενα Φραντζή ρίχνει φως στις άγνωστες λεπτομέρειες του δράματος που έζησε η νεαρή.
Συγκεκριμένα, στην εκπομπή «Με την Ελίτα» το 2011 η Έλενα Φραντζή περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε, χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο «Άννα», ενώ δεν εμφανιζόταν το πρόσωπό της. Μαζί της η «φίλη του οικογενειακού περίγυρου που την φιλοξενούσε», Γεωργία, θέλοντας να δώσει μαρτυρία για τα όσα ζούσε η Έλενα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εκπομπής το Γραφείο Ευημερίας ανέλαβε την Έλενα από την ηλικία των δύο χρονών, ενώ στη συνέχεια κατέληξε σε μια πολύτεκνη οικογένεια. Εκεί καταγγέλλει ότι από την ηλικία των τριών δεχόταν σωματική κακοποίηση από την ανάδοχη μητέρα της, ενώ σεξουαλική από τον ανάδοχο πατέρα της. Μάλιστα, μπροστά στους λειτουργούς που επισκέπτονταν το σπίτι, οι δύο ανάδοχοι γονείς έπαιζαν θέατρο, καταγγέλλει χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια αναφέρει ότι την πήρε η βιολογική της μητέρα, όταν τη βρήκε να είναι τιμωρία κλειδωμένη σε ερμάρι αλλά μετά δόθηκε σε άλλη ανάδοχη οικογένεια, έχοντας βρει και εκεί νέες δυσκολίες. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, έκανε τέσσερις φορές απόπειρα αυτοκτονίας, ενώ νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική.
Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στον «φόβο» που επικρατούσε στο σπίτι των θετών της γονιών. Στη βιολογική της μητέρα μίλησε για τον εφιάλτη που ζούσε τρεις μέρες πριν πεθάνει. Μάλιστα, εκείνη την περίοδο είχε καταγγείλει σε λειτουργό ότι την κακοποιούσαν σωματικά, αλλά δεν έγινε κάτι, «αδιαφόρησε», αναφέρει χαρακτηριστικά. Διερωτάται, αφού δεν της έδωσαν σημασία στον ξυλοδαρμό, πώς θα της έδιναν στη σεξουαλική κακοποίηση. Μετά τις καταγγελίες της, όπως αναφέρει ο Μαρίνος Κλεάνθους, είχε ρωτήσει το γραφείο ευημερίας τι θα γίνει με τα παιδιά που ήδη έχουν στην προστασία τους, του ανέφεραν ότι δεν έχουν κανονισμούς να τα πάρουν από την ανάδοχη οικογένεια.
Η φίλη «Γεωργία» μάλιστα προέτρεψε την Έλενα να καταγγείλει την ανάδοχη της μητέρα, καταλογίζοντας της πολλά με λεπτομέρειες. Έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή του συγκεκριμένου ζευγαριού, για τα θετά παιδιά τους, ενώ επικεντρώθηκε κυρίως στις συνήθειες της θετής μητέρας. Για τον θετό πατέρα αναφέρει ότι υπήρχαν υπόνοιες για εξωσυζυγικές σχέσεις, με σκοπό να τεθεί το ζήτημα κατά πόσον ήταν γνωστό στους λειτουργός ότι η οικογένεια είχε προβλήματα.
Συγκλονίζουν μάλιστα οι λεπτομέρειες της σεξουαλικής κακοποίησης που υπέστη από τον ανάδοχο πατέρα της.
Στο ζήτημα των λειτουργών αναφέρει ότι επισκέπτονταν την οικογένεια 3 φορές των χρόνο και παρουσία των δύο ανάδοχων γονιών τη ρωτούσε εάν ήταν καλά, ενώ αυτοί, όπως καταγγέλλει, έπαιζαν θέατρο.
Να αναφερθεί ότι φίλη του ζευγαριού, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Γεωργία», είχε καταγγείλει την κακοποίηση κοριτσιού στο Γραφείο Ευημερίας που τους είχαν δώσει αργότερα, χωρίς να γίνει κάτι.
Την περίοδο που γυρίστηκε η εκπομπή, αναφέρει ότι τη συντηρούσε το Γραφείο Ευημερίας όσο ήταν σπουδάστρια, ενώ σε ερώτηση για τη λειτουργό που την είχε αναλάβει αναφέρει ότι έκανε ότι μπορούσε αλλά υπήρχε παρέμβαση από πιο πάνω, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι γίνεται πόλεμος.
Χαρακτηριστικά, γίνεται λόγος για υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, τα οποία παρέβαιναν στο έργο της δικαιοσύνης.
Μετά την καταγγελία της αναφέρει ότι το επίδομα που έπαιρνε άρχισε να “χάνεται”, με περίεργες δυσκολίες που δεν είναι τυχαίες, σύμφωνα με την ίδια.
Στην εκπομπή τηλεφωνική παρέμβαση είχε κάνει και η θεία της Ελένης, καταγγέλοντας ότι ήταν ένα “πεταμένο” παιδί, το οποίο το γραφείο ευημερίας το έδινε όπου να ναι χωρίς λογική.
Κλείνοντας αναφέρει: «Όλη η ζωή μου ήταν χάλια. Βρίσκω το γραφείο ευημερίας υπεύθυνο για τα πάντα. Θέλω να τιμωρηθούν οι άνθρωποι αυτοί, θέλω οι λειτουργοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους να φύγουν. Οι μισοί άνθρωποι του γραφείου ευημερίας δεν έχουν ψυχή. Όπως εμένα υπάρχουν πολλά παιδιά».
Να σημειωθεί ότι τα βίντεο αναρτήθηκαν στον ιστότοπο YouTube από τον Μαρίνο Κλεάνθους, ο οποίος όπως θα δείτε συμμετείχε στην εκπομπή.
Διαβάστε επίσης