Site icon Hallocy

Σοκαριστικός διάλογος Σιζόπουλου – Φαίδωνος στο ΡΙΚ – «Δήμαρχε συγκαλύπτεις…τα εικονικά δάνεια και οι διευθετήσεις στο εργοστάσιο χρυσού»

– Αδιανόητη η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Πάφου, Φ. Φαίδωνος με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ επ’ αφορμή της ενοικίασης τ/κ γαίας σε μη δικαιούχο, που εξελίχθηκε σε μια άνευ προηγουμένου “μάχη” με χαρακτηρισμούς και απίστευτες καταγγελίες – Δεν ξυπνώ έχοντας τον Σιζόπουλο και την ΕΔΕΚ στο μυαλό μου για να τους χτυπήσω είπε ο Φαίδωνος, με τον Σιζόπουλο να απαντά απειλητικά θα τα πούμε όλα Δήμαρχε, αλλά εκεί που πρέπει, η Κύπρος είναι μικρή, στην εταιρεία που δούλευες μάλλον συγκάλυπτες την υπόθεση για την οποία με κατηγορείς…” – Αιχμές για τους χειρισμούς του Δημάρχου στις διευθετήσεις του εργοστασίου Χρυσού αλλά και στα εικονικά δάνεια.

Σύμφωνα με τις νέες καταγγελίες του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος για τις τ/κ περιουσίες, ότι γνωστός ζωγράφος παρουσιάζεται ως θέσμιος ενοικιαστής ενός τουρκοκυπριακού καταστήματος στο λιμανάκι της Πάφου, υπενοικιάζοντάς το παράνομα, σε άλλο επιχειρηματία, στην υπόθεση εμπλέκεται άμεσα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σύμφωνα εξάλλου με τους ισχυρισμούς του Δημάρχου Πάφου, ο εν λόγω ζωγράφος δεν είναι ούτε πρόσφυγας, ούτε και δικαιούχος του συγκεκριμένου τουρκοκυπριακού υποστατικού.

Προχωρώντας ένα βήμα πάρα πέρα, ο δήμαρχος Πάφου κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο για παρέμβαση επί του συγκεκριμένου θέματος για να δοθεί το δικαίωμα της εκμίσθωσης στο συγκεκριμένο πρόσωπο, λόγω της συγγένειας που τους συνδέει, με την συγκεκριμένη καταγγελία να έχει υποβληθεί προς την Αστυνομία πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά άνευ καμίας εξέλιξης έκτοτε.

Σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ σε διπλή παρέμβασή του προς το ΡΙΚ, πριν την εμφάνιση του Δημάρχου Πάφου στο στούντιο, αλλά και κατά την διάρκειά της σήκωσε για καλά το γάντι που το έριξε ο κ. Φαίδωνος, καταγγέλοντας ως και κομματικές σκοπιμότητες προκειμένου να χτυπηθεί το κόμμα. Ο Δήμαρχος ανταπάντησε πως ο ίδιος ποτέ δεν κινήθηκε με γνώμονα το κομματικό συμφέρον, από αναλήψεως των καθηκόντων του, προσθέτοντας ότι έχει κονταροχτυπηθεί και με στελέχη του ΔΗΣΥ από όπου προέρχεται, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν κοιμάται και ξυπνά με την ιδέα να «χτυπήσει» συγκεκριμένα τον Σιζόπουλο ή την ΕΔΕΚ.

Εν συνεχεία, κι ενώ ο Δήμαρχος Πάφου συνέχιζε να αναφέρεται σε περιστατικά και δεδομένα που αφορούν την καταγγελία του που εμπεριέχει και εμπλέκει τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, τότε παρενέβη εκ νέου στον «αέρα» του ΡΙΚ, ο κ Σιζόπουλος, ο οποίος σήκωσε το γάντι πραγματοποιώντας μια άνευ προηγουμένου προσωπική επίθεση και με προσωπικές αιχμές εις βάρος του Δημάρχου.

Λάβρος ο Μαρίνος Σιζόπουλος, επανέλαβε προς τον Δήμαρχο ουκ ολίγες φορές πως «θα τα πούμε όλα Δήμαρχε, αλλά εκεί που πρέπει…», εννοώντας ότι θα προσφύγει εναντίον του στην δικαιοσύνη, ωστόσο κι ενώ το «αυτί του Δημάρχου δεν ίδρωνε», ο Μαρίνος Σιζόπουλος άρχισε να προβαίνει σε μισές «αποκαλύψεις», αφήνοντας να αιωρούνται αιχμές εις βάρος χειρισμών του Φαίδωνα Φαίδωνός τόσο όταν εργοδοτείτο από συγκεκριμένη εταιρεία, όσο και επί των ημερών του ως Δήμαρχος, αναφορικά με τα εισοδήματά του στην παρούσα φάση και στο από που προέρχονται αυτά.

«Αυτό που λοιπόν βγαίνεις σήμερα ως Δήμαρχος εσύ και με καταγγέλλεις, το συγκάλυψες στο παρελθόν από την προηγούμενη θέση σου, είπε ο κ. Σιζόπουλος, ακόμα και προ μηνών όταν προέβης σε καταγγελία ουδέποτε έδωσες το όνομα του πολιτικού αρχηγού που γνώριζες, δεν με κατονόμασες, συγκάλυπτες και συ Δήμαρχε λοιπόν!» Ο Μαρίνος Σιζόπουλος, υπερθεματίζοντας και απευθυνόμενος σε εντονότατο ύφος προς τον κ. Φαίδωνος διερωτήθηκε «Είσαι εσύ ο γκάνγκστερ που θα βάλεις δηλαδή τα πράγματα όλα σε τάξη στην πόλη της Πάφου;».

Συνεχίζοντας με τις αιχμές κατά του Δημάρχου ο Μαρίνος Σιζόπουλος, αναφέρθηκε σε «προβληματικούς» χειρισμούς του Δημάρχου κατά την παρελθούσα απασχόλησή του πριν αναλάβει τα ηνία της πόλης στην υπόθεση των εικονικών δανείων, αλλά και στους χειρισμούς που έχει κάνει με διευθετήσεις για το εργαστάσιο χρυσού.

Ο Φαίδωνος αντέδρασε διερωτώμενος αν είναι τόσο βλάκας ώστε να καταγγείλλει υποθέσεις στις οποίες δυνητικά ο ίδιος είναι εμπλεκόμενος, ενώ για τα εικονικά δάνεια, στην Λεμεσό, αναφερόμενος στον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, είπε ότι κανείς δεν απεκάλυπτε αρχικά το όνομα της εταιρείας του και τον αριθμό των τεμαχίων του, πράγματα που κρατούντο ως επτασφράγιστο μυστικό εξ ου και η καθυστέρηση να σε κατονομάσω. «Μόλις προ μηνός έφτασαν επαρκή στοιχεία εμπλοκής σου, είναι όλα δημόσια στον φόρο εισοδήματος κύριε Σιζόπουλε;», διερωτήθηκε ο Δήμαρχος.

Έξαλλος, ο Μαρίνος Σιζόπουλος απευθυνόμενος προς τον Δήμαρχο του είπε «Πρόσεχε τις δραστηριότητές σου στην Κύπρο», με τον Φαίδωνος να απαντά πως «Εγώ παίρνω μόνο ένα μισθό, αυτόν από το αξίωμά μου». Ο κ. Σιζόπουλος απάντησε ειρωνικά και απειλητικά συνάμα, «Καλά Δήμαρχε, θα τα πούμε όλα αυτά, αλλά εκεί που πρέπει».

Ο Φαίδωνος επέμεινε κι άλλο, ρωτώντας τον Σιζόπουλο, «Η τιμή από το τεμάχιο είναι η ίδια που δήλωσες στο Κτηματολόγιο, απάντα στο προκείμενο!», με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ να του απαντά εκνευρισμένος «Ναι, η ίδια!». Τότε ο Φαίδωνος του απάντησε «Τότε, θα μείνετε εκτεθειμένος», με τον παρουσιαστή της εκπομπής, Πάρη Ποταμίτη, να κλείνει άρον – άρον τις δύο συνδέσεις, το ίδιο εμβρόντητος όπως και οι ακροατές όλοι.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Δήμαρχος Πάφου, ενημέρωσε τους πολίτες μέσω του ΡΙΚ, πως η αυριανή σύσκεψη ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, στην οποία είχε κληθεί κατ’ απαίτησίν του να συγκληθεί και παρευρεθεί ο ίδιος, για τα «σάπια μήλα» στην αστυνομία και την διασύνδεσή τους με το οργανωμένο έγκλημα, εν τέλει ακυρώθηκε και μάλιστα εν αγνοία του! Το έμαθε όπως ο είπε από το ΡΙΚ, όταν σήμερα επίμονα ζήτησε λεπτομέρειες για την ώρα σύγκλησης της συνεδρίασης, ώστε να διαμορφώσει το πρόγραμμά του, πληροφορούμενος εν τέλει ότι δεν έχει υπάρξει καμία διευθέτηση για συνεδρία…

newsit.com.cy

Exit mobile version