Ο Γιώργος Καπουτζίδης έκανε χθες στο Ελλάδα Εχεις Ταλέντο μια τοποθέτηση κατά του bullying, η οποία στάθηκε αφορμή να ξεσπάσει μια νέα τηλεοπτική διαμάχη.
Ολα ξεκίνησαν χθες, όταν μετά την εμφάνιση του 15χρονου Γιώργου Θωμόπουλου ο Γιώργος Καπουτζίδης τοποθετήθηκε για το bullying.
«Ήρθες εδώ και είπες ένα τραγούδι για το bullying το οποίο γίνεται στο σχολείο και το οποίο το έχουμε λίγο σαν λεξούλα και δεν το έχουμε αναλύσει ποτέ. Και έχουμε φτάσει στο σημείο να υπάρχουν γονείς, οι οποίοι ντρέπονται επειδή το παιδί τους είναι πολύ χοντρό ή επειδή το παιδί τους είναι γκέι, επειδή το αγόρι τους είναι θηλυπρεπές ή επειδή το κορίτσι τους είναι πιο ανδροπρεπές. Ντρέπονται, δεν ξέρω για ποιον άλλο λόγο… Και ήθελα να ‘ξερα, οι γονείς των παιδιών που ασκούν bullying στα αδύναμα παιδιά, δεν ντρέπονται; Γιατί θα έπρεπε να ντρέπονται.
Φέρνεις ένα παιδί στον κόσμο και δεν ασχολείσαι με το πώς θα το στείλεις στο σχολείο; Δεν θα του πεις ότι “αγόρι μου ή κορίτσι μου, δεν θα προσβάλλεις ποτέ και δεν θα θίξεις ποτέ και δεν θα κάνεις ποτέ κακό σε ένα παιδί επειδή σου φαίνεται διαφορετικό, πιο αδύναμο” ή δεν ξέρω τι; Θα έπρεπε να ντρέπονται αυτοί οι γονείς. Και θα ‘πρεπε να ακούσουν αυτό το τραγούδι και θα ‘πρεπε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και θα ‘πρεπε να πουν στα παιδιά τους ότι τα άλλα τα παιδιά στο σχολείο οφείλουν να τα σέβονται.
Έχω ακούσει κάτι ανοησίες του στυλ ότι “αυτό το παιδί έχει δύο άντρες για γονείς ή δύο γυναίκες για γονείς και, εντάξει, θα περάσει πολύ δύσκολα στο σχολείο”. Και άρα ποια είναι η λύση; Να μην το στείλουμε στο σχολείο; Η λύση είναι οι γονείς των άλλων παιδιών να πιάσουν τα παιδιά τους και να τους πουν “τον μικρό Γιαννάκη ή τη μικρή Κατερίνα δεν θα τους ενοχλήσεις ποτέ επειδή σου φαίνεται περίεργο που έχει δύο μπαμπάδες ή δύο μαμάδες”».
Στη συνέχεια ο κριτής μίλησε και για τη δική του εμπειρία: «Είμαι φορτισμένος γιατί θεωρώ ότι είναι μια μάστιγα αυτή της κοινωνίας. Έχουνε γίνει δολοφονίες και τις βαφτίζουμε αυτοκτονίες, έχουν γίνει αυτοκτονίες και τις κρύβουμε και λέμε ότι κάπου γλίστρησε. Λοιπόν, εγώ είμαι ένα παιδί διαφορετικό που, ωστόσο, δεν είχα υποστεί bullying. Είχα μια πολύ δυνατή προσωπικότητα και δεν μπόρεσε να μου ασκήσει κάποιος bullying. Ωστόσο, υπάρχουνε παιδιά που έχουν περάσει αυτή την κατάσταση και εξακολουθούν να την περνάνε. Το τραγούδι αυτό που έγραψες είναι πάρα πολύ σημαντικό, οφείλει να ακουστεί, να το ακούσουν οι γονείς αυτών των παιδιών που ασκούν bullying. Να ‘σαι καλά αγόρι μου».
Δείτε το βίντεο με το τραγούδι του 15χρονου Γιώργου και (από το 6:37 και μετά) όσα είπε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Ουγγαρέζος: Ο Καπουτζίδης έκανε bullying
Η χθεσινοβραδινή τοποθέτηση του Γιώργου Καπουτζίδη σχολιάστηκε στην πρωινή εκπομπή της Φαίης Σκορδά. Και ξαφνικά αποτέλεσε την αφορμή για το ξέσπασμα του Δημήτρη Ουγγαρέζου κατά του Γιώργου Καπουτζίδη. Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος κατηγόρησε τον Γιώργο Καπουτζίδη για bullying λέγοντας ότι όταν ήταν κραταιός έπαιρνε τηλέφωνα τους διευθυντές ζητώντας να επιπλήξουν παρουσιαστές!
Ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Αυτό που εκείνος υπέστη ή δεν υπέστη μέσα από την έντονη προσωπικότητά του, ενδεχομένως να το έχει κάνει να το υποστούν άλλοι. Έχω προσωπική εμπειρία από τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος όταν ήταν κραταιός στο Mega και σωστά και δίκαια ήταν, έπαιρνε τηλέφωνο όταν κάτι δεν του άρεσε που είδε στον αέρα και επέπληττε. Δεν θα πω τίποτα περισσότερο, γιατί δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες… Δεν μπορεί αυτό που λες να μην κάνουν οι άλλοι, να το κάνεις εσύ»!
Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχω κάνει Ougachallenge με τον Γιώργο Γεωργίου, μπορεί να είχαν ένα δικό τους θέμα, δεν με αφορά, δεν υπήρχε περίπτωση ο Γιώργος Γεωργίου να πει σε εμένα οτιδήποτε και αν εκτροχιαζόταν εγώ να το άφηνα, αλλά δεν είπε τίποτα ο άνθρωπος, και έπεσαν πέντε μηνύματα, ένα στον Μπούτο, ένα στην Κατραβά, ένα στην αρχισυντάκτριά μας και ένα σε μένα… Όταν κάποιου εξαρτάται η θέση του από ένα τηλεφώνημα, γιατί χρησιμοποιείς εσύ αυτή τη δύναμη; Κινδύνευσα εγώ και άλλοι άνθρωποι. Ζήτησε να μου γίνει παρατήρηση και να μην παίξει αυτό το πράγμα στον αέρα. Δεν δέχτηκα λογοκρισία από τον διευθυντή μου και δέχτηκα από τον Γιώργο Καπουτζίδη».
Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη ήρθε μέσω Instagram:
«1. Χθες το βράδυ, ένα υπεροχο αγόρι, έφερε τον προβληματισμό του στη σκηνή μας και του αξίζουν χίλια συγχαρητήρια! Μου στείλατε πολλά όμορφα μηνύματα, και σας ευχαριστώ. Σήμερα το πρωί ο κύριος Ουγγαρεζος, πήρε ξανά την αναμενόμενη θέση του για το συμβάν και ανέφερε μια ιστορία από το παρελθόν. Ακούστε την και από μένα λοιπόν. Το 2015, την παγκόσμια ημέρα κατά του Μπουλινγκ, ο κυριος Ουγγαρεζος είχε καλεσμένο στην εκπομπή του τον κυριο Γεωργίου. Του εστειλα αμέσως μήνυμα και του είπα ότι επέλεξε πολύ λάθος ημερομηνία. Ο κύριος Γεωργίου έχει συνδέσει το όνομα του με πρωτοφανείς ομοφοβικές επιθεσεις και σχόλια στην τηλεόραση. Δεν θα έπρεπε να ήταν καλεσμένος εκείνη τη μέρα, και το επισήμανα και στον ίδιο τον κυριο Ουγγαρέζο, και στην υπεύθυνη εκπομπής και στον υπεύθυνο προγράμματος. Θυμαμαι είχα πει συγκεκριμένα: ας βρίσκατε μια άλλη ημερομηνία.
Σε αυτό το σημείο, επειδή εμπλέκω χωρις να φέρει ευθύνη τον κυριο Γεωργίου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω, ότι παρα την επίθεση που έχω δεχτεί κι εγώ ο ίδιος από αυτόν,, αν με ρωτήσετε πραγματικά τη γνώμη μου τώρα πια τον θαυμάζω. Όχι φυσικά για τις απόψεις του, αυτές τις καταδικάζω και θα τις καταδικάζω πάντα. Αλλα γιατι είναι ένας πατέρας που έδωσε μάχη για το γιο του, έμεινε δίπλα του ως το τελος, πάλεψε και θυσιάστηκε για το παιδί του. Τον θαυμάζω και τον εκτιμώ απεριόριστα. Επιτρέψτε μου να αναφέρω και ένα δεύτερο περιστατικό τώρα. Ένα χρόνο μετά, πάλι στο πρωινό του Mega, η κυρία Μεσσαροπουλου, άφηνε, με κάθε ευκαιρία ομοφοβικους υπαινιγμούς και σχόλια. Αντέδρασα και σε αυτό. Εξήγησα στο διευθυντή μας ότι είναι ντροπή να ακούγονται στον αέρα απόψεις που σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα απαγορεύονταν.
Η κυρία Μεσσαροπουλου το πληροφορήθηκε, ίσως να της έγινε και σύσταση, και νομίζει ακόμα και σήμερα ότι ζήτησα να την απολύσουν. Όπως και ο κύριος Ουγγαρέζος, φοβήθηκε ότι θα του κόψουν την εκπομπή. Ωστοσο, ούτε η εκπομπή του κόπηκε, ούτε η κυρία Μεσσαροπουλου έχασε τη δουλειά της. Γιατί το ζητούμενο ποτέ δεν ήταν αυτό. Το ζητούμενο ήταν να αντιδράσει κάποιος! Το ζητούμενο είναι να αντιδρούμε. Στο πρώτο ομοφοβικό ή ρατσιστικό σχόλιο που ακούμε, οποιο κι αν είναι το εργασιακό ή το κοινωνικό μας περιβάλλον», έγραψε στη πρώτη του ανάρτηση και συνέχισε: «2.Στο σχολείο, στην τράπεζα, στην τηλεόραση, στην παρέα, παντού, αντιδράστε. Αντιδραστε απέναντι στον ίδιο τον άνθρωπο που το εκφράζει, απευθυνθείτε σε κάποιον ανώτερο για να τον συνετίσει, πάντως κάντε κάτι! Αντιδράστε!
Άνθρωποι χάσανε τις ζωες τους γιατί κανεις γύρω τους δεν αντέδρασε! Μην τα αφήνετε όλα αυτά να περνάνε σαν πλάκα! Εργάζομαι στην τηλεόραση, αυτός είναι ο εργασιακός μου χώρος, εκει θα αντιδράσω. Δεν ξερω αν είμαι περήφανος για το χώρο που εργάζομαι. Άνθρωποι, κουτσομπολεύουν άλλους ανθρώπους,, τους προσβάλλουν, τους θίγουν, διασπείρουν ψέματα για αλλους ανθρωπους, δήθεν ότι κάνουν ρεπορτάζ και πληρώνονται πέντε φορες περισσότερο από τη μητέρα μου που ήταν δασκαλα και για 30 χρόνια μάθαινε γράμματα στα παιδιά του κόσμου! Αλλά κι εγώ ακόμα, κάθομαι σε μια καρέκλα και καλοπληρωνομαι!
Ε, τουλάχιστον ας κάνω κάτι χρήσιμο. Ας μη σαπίσω σε αυτή την καρέκλα! Ας αντιδράσω! Ας παλέψω για να βοηθήσω κάποιους, κι ας ξεβολευτω, κι ας γίνω και δυσάρεστος. Ο κυριος Ουγγαρεζος και η κυρία Μεσσαροπουλου θα πρέπει να ξέρουν πως οτι έχω πετύχει στη ζωή μου, το πέτυχα προσφέροντας δουλειά στους ανθρώπους, όχι απολύοντας τους. Και ότι πετύχω από δω και πέρα, ειδικά από την Εθνικη Ελλαδος και μετά, θα το πετύχω γιατί θα αντιδρώ. Πάντα. Απέναντι σε όποιον Ουγγαρέζο και σε οποία Μεσσαροπουλου και σε οποιον Καπουτζιδη, και δε με νοιάζει ούτε σε ποιο κανάλι εργάζεται ούτε αν χαλάσω τις σχέσεις μου με όλα τα κανάλια.
Τη δουλειά μου ας τη χασω, τον εαυτό μου αποκλείεται! Θα μείνω πιστός στους γονεις μου, στους φιλους μου, στις αρχές μου! Και όταν θα φύγω πια από την τηλεόραση, τουλάχιστον θα θυμάστε ότι κάποτε σας έκανα να γελάσετε και ίσως, καποιους, τους έκανα και να αντιδράσουν! Θα μου φτάνει αυτό!».
Διαβάστε επίσης