Site icon Hallocy

Οι αρχές κρατούσαν την άκρη του νήματος

Ένα άρθρο-καταπέλτη που όμως και πάλι δεν συγκίνησε κανέναν είχε δημοσιεύσει στον «Π» στις 19 Αυγούστου 2018 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών και συνεργάτης της εφημερίδας Λούης Κουτρουκίδης, με το οποίο καλούσε τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει διαταγή στην Αστυνομία να διερευνήσει τις εξαφανίσεις αλλοδαπών γυναικών. Όπως ο ίδιος διευκρίνισε σε χθεσινή μας επικοινωνία, τότε είχε αποστείλει επιστολή στον Νίκο Ρολάνδη, με την οποία του ζητούσε να τον φέρει σε επαφή με κάποιο πολιτικό πρόσωπο για να του εκθέσει το ζήτημα. Έλαβε απάντηση ότι θα γινόταν προσπάθεια να συναντηθεί με τον Αβέρωφ Νεοφύτου, ωστόσο κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν έγινε ποτέ.

Στο άρθρο του στις 19.8.2018 ο κ. Κουτρουκίδης έθιγε την αδράνεια της Αστυνομίας, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα τα εξής:

«Μια Φιλιππινέζα εξαφανίστηκε και μονομιάς η Αστυνομία είπε ότι θα πήγε στα κατεχόμενα. Μα εάν πραγματικά πέρασε από κάποιο οδόφραγμα, ένα διαβατήριο θα έπρεπε να το έδειχνε. Τον Δεκέμβριο του 2017 χάθηκε άλλη Φιλιππινέζα και κάποιος βρήκε την ταυτότητά της πεταμένη στον δρόμο, ενώ πέντε μήνες προηγουμένως μία τρίτη Φιλιππινέζα είχε πάει στο αεροδρόμιο Λάρνακας μαζί με την 9χρονη κορούλα της για να συναντήσει κάποιον που γνώρισε σε ιστοσελίδα γνωριμίας. Απ’ εκεί και πέρα άνοιξε η γη και την κατάπιε μαζί με το μωρό της και έκτοτε το κινητό της παραμένει κλειστό. Είπε πάλι η Αστυνομία ότι ‘πιθανόν να επήεν ποτζεί’ και έρχομαι και ρωτώ την Αστυνομία: Εάν λογάριαζε να πάει στα κατεχόμενα, τότε τι γύρευε στο αεροδρόμιο Λάρνακας;

Δούλευε σε ένα ξενοδοχείο στη Δεκέλεια και δεν ξαναπήγε για να πάρει έστω τον μισθό της. Αν ήμουν αστυνομικός θα έπαιρνα το λάπτοπ της σε ειδικούς για να βρουν με ποιον μιλούσε, πού και πότε. Αλλά δεν το πήραν και έτσι στάλθηκε από τις φίλες της στους δικούς της. Η Αστυνομία μπορούσε να ζητήσει από το δικαστήριο την αποκάλυψη των τηλεφωνικών της κλήσεων, όμως και πάλι δεν το έκανε.

Κύριε Ιωνά Νικολάου, να χαρείς το φως σου, είναι στο χέρι σου να δώσεις διαταγή για διερεύνηση», κατέληγε το άρθρο του κ. Κουτρουκίδη.

politis.com.cy

Exit mobile version