Site icon Hallocy

Τα σκοτεινά βήματα του Ν. Μεταξά στο internet – Αναζητούν σχέσεις με ελλείπουσες

Κάθε ηλεκτρονικό ίχνος που έχει αφήσει ο 35χρονος λοχαγός Νίκος Μεταξάς, στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης αλλά και στα sites γνωριμιών, στα οποία ήταν μέλος, έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο των ανακριτών του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας. Η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι να συνδεθούν οι διαδικτυακές του επαφές με γυναίκες που έχουν δηλωθεί ως ελλείπουσες και παρουσιάζουν χαρακτηριστικά που τις καθιστούν πιθανά θύματα του 35χρονου αξιωματικού. Πληροφορίες του «Π» αναφέρουν ότι έχουν προκύψει κάποια στοιχεία αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα για να καταλήξει η έρευνα σε σαφή αποτελέσματα. Από τα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι σήμερα ο Ν. Μεταξάς αναζητούσε γυναίκες μέσα από το site Badoo, όπου χρησιμοποιούσε το όνομα «Ορέστης» και επαγγελματική ιδιότητα την ενασχόληση με τη φωτογραφία.

Τρόμος για τα μυστικά

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανησυχίες των αστυνομικών δεν περιορίζονται μόνο στις γυναίκες των οποίων έχει δηλωθεί η εξαφάνιση, αλλά και σε άλλες που πιθανόν δεν είχαν φιλικό ή συγγενικό κύκλο για να της αναζητήσει ή να δηλώσει την εξαφάνισή τους. Το τι κρύβει το θολό νερό του φρεατίου στο μεταλλείο Μιτσερού είναι άγνωστο και ο 35χρονος δεν δείχνει διατεθειμένος να μιλήσει για περισσότερα πράγματα, πέραν αυτών που του παρουσιάζει ως ευρήματα η Αστυνομία.

Διακοπή ερευνών

Χθες το απόγευμα ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως οι έρευνες στο φρεάτιου του μεταλλείου στο Μιτσερό διακόπτονται προσωρινά για λόγους ασφαλείας, καθώς παρατηρήθηκε κάμψη των σιδερένιων δοκών του πύργου του αναβατορίου. Σήμερα θα επισκεφθούν τον χώρο, ο οποίος έχει αποκλειστεί, τεχνικοί οι οποίοι θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα αποφασίσουν τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να συνεχιστούν οι έρευνες με ασφάλεια, για το προσωπικό και τα τεχνικά μέσα. Σε περίπτωση κατάρρευσης του αναβατορίου υπάρχει και ο κίνδυνος να χαθούν στοιχεία που να αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που ακόμα δεν έχουν αποκαλυφθεί. Εικάζεται πως μέσα στο νερό υπάρχουν και άλλα πτώματα τα οποία αναζητούνται με τις υποβρύχιες κάμερες.

Αναζήτηση 6χρονης

Οι έρευνες στο φράγμα Ξυλιάτου για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc δεν έχουν φέρει στην επιφάνεια στοιχεία που να δημιουργούν αισιοδοξία για επιβεβαίωση των όσων έχει ισχυριστεί ο καθ’ ομολογία δράστης. Χθες εκτός από τα μέλη της ΕΜΑΚ και των ΟΥΚ χρησιμοποιήθηκε και υποβρύχια κάμερα. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και σήμερα ώστε να εξεταστούν διάφορες περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητα. Ο φερόμενος ως δράστης κατέθεσε ότι πέταξε το άψυχο σώμα του κοριτσιού στο φράγμα αφού το είχε τυλίξει σε σεντόνι με πέτρες.

Δεν μιλάει εύκολα

Ο Ν. Μεταξάς μέχρι σήμερα έχει παραδεχτεί τρεις φόνους, αφού δεν ήταν σε θέση να διαψεύσει τα στοιχεία που τον συνέδεαν με αυτούς και αφού πρώτα είχαν εντοπιστεί τα πτώματα των δύο γυναικών. Οι ανακριτές πιστεύουν ότι έχουν διαπραχθεί και άλλα εγκλήματα τα οποία δεν ομολογεί για όσο χρόνο η Αστυνομία δεν παρουσιάζει στοιχεία που να τον συνδέουν με αυτά και δεν εντοπίζονται άλλα πτώματα.

Περίεργα κίνητρα

Ο δράστης και στις δύο περιπτώσεις των δολοφονιών, της Marry Rose και της Arian Palanas Lozano, αποκάλυψε στους ανακριτές ότι τις δολοφόνησε τη στιγμή της σεξουαλικής πράξης κατά την κορύφωσή της, αισθανόμενος ενίσχυση της ικανοποίησης που του πρόσφερε η θανατηφόρα βία. Η 6χρονη Sierra Graze Seucalliuc φαίνεται να είναι «παράπλευρο» θύμα καθώς μετά τη δολοφονία της μητέρας της αποτελούσε κίνδυνο για αποκάλυψη του δράστη. Αυτό αποτελεί ωστόσο εικασία, αφού τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν δεν βρεθεί το πτώμα του παιδιού. Η αποκάλυψη της σεξουαλικής διαστροφής προκαλεί εύλογους φόβους για επανάληψη των μεθόδων που χρησιμοποιούσε και σε άλλες γυναίκες, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται σε αυτές που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες.

politis.com.cy

Exit mobile version