Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον τρόπο του 35χρονου serial killer δρούσε έρχονται στην επιφάνεια μετά την ομολογία του στην οποία ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο συνολικά πέντε γυναικών και δύο παιδιών.
Ο 35χρονος με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα ανέλαβε την ευθύνη για τους θανάτους της 29χροης Maricar Valdez που εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου, της 38χρονης Marry Rose που εξαφανίστηκε στις 4 Μαΐου, της κόρης της Sierra, της Arian Lozano που εξαφανίστηκε στις 23 Ιουλίου, της Livia Florentia Buena που εξαφανίστηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2016, της ανήλικης κόρης της καθώς και του πτώματος που εντοπίστηκε χθες σε πηγάδι στο πεδίου βολής της Ξυντούς στην Ορούντα.
Μέχρι στιγμής οι αρχές εντόπισνα τρία πτώματα, της Marry Rose, της Arian Lozano και του έβδομου θύματος στο πηγάδι με τις έρευνες να στρέφονται στις δύο λίμνες της ευρύτερης περιοχής του Μιτσερού, στη Λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου και στην Κοκκινοπεζούλα, ή Κόκκινη λίμνη όπως είναι γνωστή απέναντι από το μεταλλείο του Μιτσερού.
Το γεγονός ότι ο 35χρονος, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, επέλεξε αυτές τις περιοχές για να ξεφορτωθεί τα πτώματά αποδεικνύει το σατανικό σχέδιο που συνέλαβε.
Το φρεάτιο
Συγκεκριμένα το γεγονός ότι γνώριζε την ύπαρξη του φρεατίου το οποίο έχει βάθος 130 μέτρα και στο οποίο κανείς δεν θα έμπαινε ποτέ δείχνει πόσο καλά μελέτησε τον χώρο. Το φρεάτιο είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο με διάφορα τμήματα, δυτικό, κεντρικό και ανατολικό, το οποίο χρησιμοποιείτο την περίοδο που το μεταλλείο, ως ανελκυστήρας, για να βγάζουν έξω τα μεταλλεύματα. Μετά την εγκατάλειψη του μεταλλείου, αυτό γέμισε νερό μετατρέποντας τον σε ένα χώρο πλήρως εγκαταλελειμμένο και απομονωμένο που ποτέ κανείς δεν θα ανακάλυπτε τι περιέχει.
Το πηγάδι
Το πηγάδι όπου εντοπίστηκε το έβδομο θύμα του serial killer είναι ένα σημείο κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά. Το πεδίο βολής Ξυντούς, μπορεί να το επισκέπτονται αρκετοί στρατιωτικοί κάθε χρόνο, ωστόσο το πηγάδι ήταν κρυμμένο κάτω από χόρτα και ήταν αδύνατο να το δει κανείς. Σημειώνεται πως και το πηγάδι είχε αρκετό βάθος.
Οι λίμνες
Όσον αφορά τις λίμνες στις οποίες επικεντρώνονται σήμερα οι έρευνες των Αρχών πρόκειται για τεχνητές λίμνες οι οποίες προηγουμένως ήταν χώροι εξόρυξης μετάλλων.
Τόσο η Κοκκινοπεζούλα στο Μιτσερό, όσο και η λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο είναι λίμνες με πολύ ψηλά επίπεδα σε οξύ.
Ειδικά η Κοκκινοπεζούλα ή Κόκκινη Λίμνη, όπως είναι γνωστή σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει πρόσφατα έχει ιδιαίτερα ψηλά επίπεδα σε οξύ (ασίτ) που δεν αφήνει κανένα οργανισμό να αναπτυχθεί εντός της και αναμένεται να κάνει ιδιαίτερα δύσκολο το έργο των Αρχών για έρευνες, αφού θεωρείται επικίνδυνο να εισέλθει μέσα άνθρωπος.
Το μεταλλείο της Κοκκινοπεζούλας σταμάτησε να λειτουργεί το 1968. Η καταστροφή όμως υπήρξε δραματική και στο περιβάλλον της περιοχής. Η οξύτητα και η μόλυνση της λίμνης και του χώματος είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιβιώσουν τα πουλιά, τα ζώα αλλά και τα περισσότερα από τα δέντρα στην περιοχή γύρω από τη λίμνη.
Το νερό της λίμνης είχε χρωματιστεί κόκκινο από τα μεταλλεύματα και η υψηλή οξύτητα, κυρίως τον σιδηροπυρίτη, δεν επιτρέπει οποιοδήποτε ζωντανό οργανισμό να αναπτυχθεί. Αξιοπρόσεκτο αποτελεί όταν, έπειτα από μια νεροποντή, δημιουργούνται ρυάκια αλλάζοντας το κόκκινο χρώμα της λίμνης και δημιουργώντας κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.
Το γεγονός ότι ο 35χρονος επέλεξε τις συγκεκριμένες λίμνες δεν φαίνεται να είναι καθόλου τυχαίο αφού η υψηλή περιεκτικότητα τους σε οξύ πέραν από το γεγονός ότι κάνει πολύ δύσκολο το έργο των Αρχών, θεωρείται δεδομένο πως επηρέασε και την κατάσταση των πτωμάτων που ενδεχομένως να εντοπιστούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Acid κάνει αρκετά δύσκολο και το έργο των ιατροδικαστών που ενδεχομένως κληθούν να εξετάσουν τα άψυχα σώματα των θυμάτων του Ορέστη, αφού δύσκολα θα μπορέσουν να επέμβουν και να τα εξετάσουν όπως προβλέπεται.