Τη δική της εκδοχή και ισχυρισμούς γύρω από τα όσα έχουν ακουστεί μετά το θάνατο του 15χρονου Στυλιανού, έδωσε η δικηγόρος της οικογένειας, Τασούλα Τζίρτη, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του ΣΙΓΜΑ.
Είναι λυπηρό που χάθηκε ένα παιδάκι 15 χρονών το οποίο δεν πρόλαβε να χαρεί τη ζωή του, ανέφερε αρχικά. Εκείνο που έχω να πω, είναι ότι ευελπιστούμε όλοι, ότι θα διαφανεί ποιος έφταιξε και ποιος όχι και ελπίζουμε να τιμωρηθεί δεόντως, δήλωσε.
Η δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, υποστήριξε ότι τα όσα είχαν ακουστεί μετά το θάνατο του παιδιού δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα. Όπως είπε, ο 15χρονος, μετά από δική της έρευνα, κατά την περσινή χρονιά έχασε μόνο δυο μέρες από το σχολείο.
Η ίδια, διερωτήθηκε τι εννοούσαν οι «διάφοροι» όπως είπε, όταν μιλούσαν για άθλιες συνθήκες διαβίωσης. «Ότι ήταν φτωχοί; Η φτώχια δεν είναι αδίκημα. Αδίκημα θα ήταν αν ο πατέρας έκλεβε για να ταΐσει τα παιδιά του», ανέφερε.
Η κοινωνία, δήλωσε, ξέρουμε ότι κάθε φορά που γίνεται κάτι κακό τρέχει να δικάσει και να καταδικάσει. Παράλληλα, τόνισε, ότι σημασία έχει να δούμε τι γίνεται με τα άλλα δυο παιδάκια.
Η κυρία Τασούλα Τζίρτη, υπογράμμισε, ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην άμεση στελέχωση του Γραφείου Ευημερίας και στη δημιουργία ενός ενιαίου εξειδικευμένου φορέα που θα ασχολείται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο με αυτά τα θέματα.
Δυστυχώς, ανέφερε, το Γραφείο Ευημερίας, σήμερα, όχι απλά υπολειτουργεί αλλά δεν λειτουργεί καθόλου. Όπως υποστήριξε, ακόμη και μετά τα δημοσιεύματα για άθλιες συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας, κανένας δεν επισκέφθηκε για να δει το συγκεκριμένο σπίτι. «Κανένας δεν πήγε να δει το σπίτι, ούτε πριν τον θάνατο, ούτε σήμερα», δήλωσε.
Επιπρόσθετα, διέψευσε τα περί διατάγματος απομάκρυνσης των άλλων δυο παιδιών από τον πατέρα. Τα δυο παιδιά, πρόσθεσε, επειδή είδαν νεκρό τον αδελφό τους απομακρύνθηκαν από το σπίτι με την συγκατάθεση του πατέρα, για να τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.
Από τις 8 του μήνα, ανέφερε, που τα παιδιά φιλοξενούνται από τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, ο πατέρας, έχει ελεύθερη επικοινωνία μαζί τους, όποτε θέλει και όσες ώρες θέλει.
Η δικηγόρος της οικογένειας διερωτήθηκε γιατί εδώ και δυο βδομάδες τα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Όταν ρώτησε το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε, γιατί δεν πάνε σχολείο τα παιδιά, δεν έλαβε καμία απάντηση.
Η κυρία Τζίρτη, επιβεβαίωσε την ίδια ώρα όμως ότι υπήρχε δικαστική καταδίκη του πατέρα για βίαιη συμπεριφορά και βρισκόταν έξω με αναστολή. Η ίδια, υποστήριξε σύμφωνα με τα όσα της είπε ο πατέρας, πως το παιδί σε ηλικία 8 ετών, είχε κάνει κάτι «σοβαρό» και του έδωσε ένα χαστούκι.
Αποτέλεσμα ήταν το μωρό να εγκαταλείψει το σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα με τους γονείς να ειδοποιούν την Αστυνομία.
«Μετά που βρήκαν το μωρό, όντως, ο πατέρας, παραδέχτηκε ότι έδωσε ένα χαστούκι. Δεν είναι κακοποίηση. Και πόσοι γονείς έχουν δώσει ένα χαστούκι στα παιδιά τους;» δήλωσε.
Για να προσθέσει ότι η ίδια δεν θα δικαιολογήσει την πράξη, ούτε ξέρει αν ήταν δυνατό το χαστούκι. «Αυτό δεν σημαίνει ότι βάζουμε ταμπέλα ότι κακομεταχειριζόταν τα παιδιά», κατέληξε.
https://www.sigmalive.com
Διαβάστε επίσης