Η έκθεση στα μικρόβια οδηγεί στην παραγωγή αντισωμάτων, ναι. Αλλά ποια έκθεση; για πόσο; ποια μικρόβια και πώς; όταν βάζεις στο στόμα σου πράγματα απόλυτα εκτεθειμένα στη σκόνη, που δεν έχουν πλυθεί ποτέ, που ‘χουν πέσει κάτω ξανά και ξανά, δεν γεμίζεις αντισώματα, αλλά μικροβιάκια. Κι όλα αυτά, ασυναίσθητα, μέσα στη μέρα σου.
Δαγκώνεις μολύβια/ στιλό
Α, όπως στο σχολείο. Ίσως μασουλάς και τη γόμα στην άκρη. Ξέρεις πού έχει ακουμπήσει αυτό το μολυβάκι; με πόσο παν-βρόμικα χέρια το ‘χεις ακουμπήσει; πόσες φορές έχει κυλήσει στο πάτωμα του γραφείου; απαπα. Άσε που στραβώνουν και τα δόντια.
Ανοίγεις/κόβεις πράγματα με τα δόντια σου
Δεν ανοίγει το καπάκι; δόντι. Δεν έχεις ψαλίδι να κόψεις τη μονωτική; δόντι. Δεν κόβεται το πλαστικό της συσκευασίας με το χέρι; δόντι. Και πού πάνε όλα αυτά τα μικρόβια πάνω από τα αντικείμενα που βάζεις στο στόμα σου και που καθόλου σχεδιασμένα δεν είναι για κάτι τέτοιο. Το καπάκι του μπουκαλιού, ξέρεις από πού έχει ταξιδέψει και κάτω από ποιες συνθήκες; δεν θέλεις να ξέρεις.
Τρως πάνω στο γραφείο
Αυτό που δουλεύεις. Προτιμάς να φας δίπλα στο πληκτρολόγιο, αντί να κάνεις ένα διάλειμμα και να φας σαν άνθρωπος στην κουζίνα (ελπίζουμε βέβαια να έχει κουζίνα η δουλειά σου). Και να σου ψίχουλα, λάδια και λοιπά υπολείμματα στο πληκτρολόγιο, τα οποία μένουν εκεί μέσα, γιατί σιγά μην καθαρίζεις καθημερινά το πληκτρολόγιό σου.
Χρησιμοποιείς το σφουγγαράκι των πιάτων για άλλες χρήσεις
Το σφουγγαράκι που πλένεις τα ποτήρια και τα πιάτα τι δουλειά έχει πάνω στον πάγκο, το τραπεζάκι, το μάρμαρο του μπάνιου; αλλά μην πας μακριά, τι δουλειά έχει το σφουγγαράκι των ποτηριών, των πιάτων και των μαχαιροπίρουνων να τρίβει το νεροχύτη που έχεις πετάξει μέσα το ωμό κοτόπουλο; χωρίς να το καταλαβαίνεις μεταφέρεις από το ένα στο άλλο βακτήρια, μικρόβια, πράγματα που κάνουν κακό. Περιόρισε το σφουγγάρι στο πλύσιμο των πιάτων.
Αφήνεις τη βούρτσα με τις τρίχες
Και τι σημαίνει ότι είναι μόνο δικές σου οι τριχούλες; όλο αυτό το λάδι από τα άλουστα μαλλιά, η σκόνη, τα νεκρά κύτταρα, ΠΟΥ θα πάνε; στο κεφάλι σου πάλι φυσικά. Η βούρτσα θέλει πλύσιμο με ζεστό νερό και σαπούνι τουλάχιστον μία φορά το μήνα.
Ακουμπάς την τσάντα στο πάτωμα
Αχ αυτή η τσάντα. Που ακουμπάει στα πατώματα του μπαρ, του σπιτιού, στο δρόμο κάτω. Όταν γυρίζεις σπίτι, πού τη βάζεις; στο πλυντήριο να πλυθεί; όχι βέβαια. Ασυναίσθητα την αφήνεις πάνω στην καρέκλα, στον καναπέ, μη σου πω πάνω στο κρεβάτι. Δεν περιγράφω άλλο. Σιχάθηκα.
Διαβάστε επίσης