Είτε λείπεις για λίγες ώρες μέσα στη μέρα –λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων– είτε λείψεις για περισσότερες από μία ημέρες, το στρες αποχωρισμού του κατοικιδίου σου αποτελεί ένα φαινόμενο που συναντάμε πολύ συχνά και είναι αναγκαίο να το διαχειριστείς σωστά και έξυπνα.
Αυτό θα ωφελήσει τη ψυχική και τη σωματική υγεία του μικρού σου φίλου καθώς επίσης θα προάγει και τη δική σου καλή ψυχολογία κάθε φορά που θα φεύγεις από το σπίτι.
1. Ανθρώπινη επαφή
Η επαφή με άλλους ανθρώπους και δη με ανθρώπους που γνωρίζουν τα κατοικίδιά μας-συγγενείς, φίλοι , σύντροφοι, γείτονες- απαλύνει κάπως τον πόνο τους όταν μας «χάνουν» από τα μάτια τους. Παρακάλεσε λοιπόν κάποιον δικό σου άνθρωπο να έρθει και να κρατήσει λίγη –ή και πολλή, αναλόγως του χρόνου του-συντροφιά στο μικρό σου φίλο. Λίγο παιχνίδι, κάποια σνακς ή ακόμα και μία κοντινή βολτίτσα θα κάνουν το μυαλό του να ξεχαστεί και θα γεμίσει δημιουργικά το χρόνο του!
2. Pet sitter
Ναι καλά άκουσες! Εκτός από baby, πλέον υπάρχουν και οι pet sitters! Άνθρωποι που φροντίζουν το ζωάκι σου όσο εσύ λείπεις και γεμίζουν το χρόνο του με ενδιαφέροντα πράγματα όπως βόλτα, δραστηριότητες και πολλά πολλά χάδια!
3. Μην υπερβάλλεις με τον αποχωρισμό
Προσπάθησε να φεύγεις από το σπίτι με πολύ ήπιο τρόπο ακόμα και αν λείψεις για μέρες και μην υπερβάλλεις με αγκαλιές , φιλιά και ακόμη και κλάματα εκείνη την ώρα γιατί αγχώνεις το κατοικίδιό σου και αμέσως μετά θα φύγεις κιόλας , επομένως επιδεινώνεις την κατάστασή του!
4. Παίζουμε;
Γέμισε το σπίτι με παιχνίδια και μάλιστα παιχνίδια διαφορετικής φύσεως όπως μπαλάκια, χνουδωτά και λαστιχένια ανθεκτικά στο δάγκωμα απασχολώντας έτσι το μυαλό του!
5. Η ώρα του σνακ
Οι κρυμμένες λιχουδιές μέσα στο σπίτι, κάτω από καναπέδες, πίσω από καρέκλες, πίσω από κάποια μισάνοιχτη πόρτα αλλά και σε άλλα μέρη-μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θέλεις- αποτελούν στην ουσία έναν καλά κρυμμένο θησαυρό που μπορεί ο μικρός σου φίλος να εντοπίσει με την όσφρησή του και διασκεδάζοντας να επιβρβεύεται και με μία λιχουδιά!
Σε περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω δε βοηθήσει υπάρχουν πάντα και ειδικά συμπληρώματα antistress που πλέον είναι ιδιαιτέρως διαδεδομένα , ιδίως σε περιπτώσεις έντονου στρες που μπορεί να σωματοποιηθεί και να εκδηλωθεί με άσχημο τρόπο όπως αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, επίμονο συνεχές κλάμα ακόμη και εμετό.