Οι καλοκαιρινές συνθήκες, που επικρατούν μέχρι και σήμερα που μετρούμε αντίστροφα για τον αποχαιρετισμό του Φθινοπώρου και την υποδοχή του Χειμώνα που μας έρχεται σε μια περίπου βδομάδα, φαίνεται ότι μας εγκαταλείπουν σιγά σιγά.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Μετεωρολογίας, ασθενής υψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ χαµηλή πίεση αναµένεται την Τρίτη και την Τετάρτη, που θα οδηγήσει σε αλλαγή των καιρικών συνθηκών.
Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, όμως δεν αναμένονται βροχές ούτε για δείγμα. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθµούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 11 στα ψηλότερα ορεινά.
Αύριο Τρίτη και την Τετάρτη, το σκηνικό αλλάζει, αφού περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες, κυρίως από το απόγευµα και µετά. Αύριο αναμένεται επίσης αραιή σκόνη, που την Τετάρτη θα υποχωρήσει σταδιακά.
Την Πέµπτη, περίοδοι µε κυρίως αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται µε συννεφιά, που αναµένεται να δώσει µεµονωµένες βροχές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τις αυριανές βροχές, αναμένεται κατά παράξενο τρόπο και άνοδος της θερµοκρασίας, ενώ την Τετάρτη πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές. Την Πέµπτη αναµένεται µικρή άνοδος της θερµοκρασίας.
Όπως δήλωσε χθες στον «Φ» ο μετεωρολογικός λειτουργός Μιχάλης Μούσκος, οι περισσότερες βροχές αναμένονται αύριο Τρίτη απόγευμα και βράδυ, όπως και την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές, αλλά πολύ λίγες, αναμένονται και την Πέμπτη. Ο βροχερός καιρός, όπως διευκρινίζει, δεν θα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα μόνο των ορεινών περιοχών και εκείνων του εσωτερικού, αλλά πιθανότατα και παράλιων.
«Πολλές περιοχές θα επηρεαστούν από βροχές, όμως ποιες ακριβώς δεν μπορούμε για την ώρα να προβλέψουμε», τόνισε.
Αναφερόμενος εξάλλου στις θερμοκρασίες που αναμένονται, είπε ότι αυτές θα κυμαίνονται γύρω στους 21 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που είναι η μέση κλιματολογική τιμή για την εποχή. Αύριο Τρίτη πάντως, μαζί με τις βροχές αναμένεται και άνοδος της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς πιο πάνω από τη μέση κλιματολογική.
Η σκόνη –όπως διευκρίνισε- προέρχεται από τη Λιβύη και, εκτός από την Κύπρο, επηρεάζει Ελλάδα και Ιταλία.