Ελάχιστη βοήθεια να είχε αυτό το παιδί μπορεί να ήταν και στη ζωή, δήλωσε η Επίτροπος Διοίκησης, Μαρία Στυλιανού Λοττίδη, μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή Alpha Ενημέρωση αναφερόμενη στον άτυχο Στυλιανό που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Σεπτέμβριο.
“Το πρώτο μήνυμα που θεωρώ ότι θέλω να δώσω είναι σεβασμός στη μνήμη ενός ανήλικου, ένα θύμα μιας συλλογικής κατάστασης που δεν καταφέραμε ως κοινωνία να αποτρέψουμε. Πέρα από αυτό υπάρχουν ευθύνες από άτομα που είναι εντεταλμένα να προλαβαίνουν και να φροντίζουν για την ευημερία αυτών των προσώπων και για αυτό η έκθεση υποβλήθηκε στο πολιτικά προϊστάμενο αυτή της Υπηρεσίας”.
Σχολιάζοντας τη σημερινή διαμαρτυρία των υπαλλήλων του Γραφείου Ευημερίας οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τη διαθεσιμότητα που τέθηκαν οι συνάδελφοί τους μετά το πόρισμα, η κα. Λοττίδη είπε,
“Μπορώ να καταλάβω το αίσθημα κάθε δημόσιου υπάλληλου που θεωρεί ότι κάνει το μέγιστο των δυνατοτήτων του όμως σε αυτή την περίπτωση δεν είναι αυτό που οδήγησε στην παράλειψη, υπήρχαν δεδομένα τα οποία κατέγραφαν κάτω, που διαπιστώνονταν από λειτουργούς. Το ζήτημα της υποστελέχωσης θα ήταν να μην μπορούσε να γίνει παρακολούθηση ή καταγραφή αυτών που έβλεπαν μπροστά τους αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογήσει τη λανθασμένη εκτίμηση σε πρώτη φάση μέχρι το 2013 και καμία εκτίμηση από το 2019 και μετά. Ήταν τόσο κραυγαλέα τα σημάδια που δεν μπορεί κανείς να μην τα έβλεπε”.
Πρόσθεσε πως δεν αφορούσε μόνο λειτουργούς της πρώτης γραμμής αλλά και Επόπτη.
“Όταν πρέπει να παρακολουθείται μια οικογένεια πέραν των 18 μηνών πρέπει να ενημερωθεί η Επαρχιακή Λειτουργός και η Διευθύντρια. Αυτό δεν έγινε”.
Ελάχιστη βοήθεια να είχε αυτό το παιδί μπορεί να ήταν και στη ζωή, τόνισε η Επίτροπος Διοικήσεως προσθέτοντας πως η μόνη σταθερή αξία στη ζωή του ήταν το σχολείο του.
“Το σχολείο καλούσε σε πολυθεματικές και το Γραφείο Ευημερίας. Μέχρι το 2013 ήταν λανθασμένη η εκτίμηση. Συγκεκριμένη λειτουργοί των ΥΚΕ, το 2013, ήταν η μόνη που ακολούθησε τα πρωτόκολλα, η μόνη που έφερε την υπόθεση στην Αστυνομία το κατήγγειλε και είχαμε κατάληξη καταδίκης του πατέρα για βία στο Στυλιανό. Υπήρξε εναλλαγή λειτουργών, τουλάχιστον οκτώ και η παρακολούθηση δεν ήταν τακτική. Ήταν απομακρυσμένη η παρακολούθηση. Είχαμε και τις ελλείψεις στην Αστυνομία”.
Τόνισε πως ο Στυλιανός ήταν ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας, και που είχε βάλει στόχο να περάσει στην Τεχνική Σχολή στο τμήμα μηχανολογίας ενώ παράλληλα δούλευε.
“Κατάφερε να περάσει το γυμνάσιο και να περάσει στον κλάδο που ήθελε. Του είχε απονεμηθεί το βραβείο ήθους και αυτό μιλάει από μόνο του. Έβαζε προσωπικά στοιχήματα. Η αποφοίτησή του με την επιτυχία που είχε δεν προμήνυε το αποτέλεσμα που είχαμε τον Σεπτέμβριο”.
Το μεσημέρι θα παραδώσει το πόρισμά της για το θάνατο του άτυχου Στυλιανού στον Γενικό Εισαγγελέα και στον Αρχηγό Αστυνομίας.
alphanews.live
Διαβάστε επίσης