Site icon Hallocy

Η οδύσσεια Κύπριας φοιτήτριας στη Βρετανία: «Θα αφήσετε τον κόσμο να πεθάνει;»

Παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» έκανε Κύπρια φοιτήτρια ιατρικής, η οποία σπουδάζει στη Βρετανία, παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Αρχικά ανέφερε ότι «δεν θέλει να σχολιάσει τα μέτρα, αφού δεν είναι η αρμόδια», αλλά επεσήμανε ότι δεν υπάρχει κατανόηση και ευαισθησία όσον αφορά στους φοιτητές που βρίσκονται στο εξωτερικό. Εξήγησε ότι έχουν ακούσει διάφορα, ότι πρέπει να παραμείνουν στις χώρες που βρίσκονται και δεν θα πάθουν τίποτα και ότι πρέπει να επωφεληθούν από το επίδομα των 750 ευρώ.

Μάλιστα, η φοιτήτρια μοιράστηκε την εμπειρία που είχε την προηγούμενη Παρασκευή όταν η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε απότομα μετά από υψηλό πυρετό που είχε τις προηγούμενες ημέρες. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι κάλεσε πολλές φορές στον ενδεδειγμένο αριθμό γι αυτά τα περιστατικά στη Βρετανία για να ζητήσει βοήθεια αλλά της είπαν ότι δεν μπορούν να τη βοηθήσουν με κανένα τρόπο. Στη συνέχεια επικοινώνησε με τρεις ιδιωτικές κλινικές, εξηγώντας τους ότι δεν ήξερε εάν είχε πυρετό και βήχα λόγω κορωναίου ή εάν είχε πνευμονία και αυτό θα κατέληγε σε σηψαιμία αλλά δεν δέχτηκαν τη δουν γιατί, όπως ισχυρίζεται, αυτές τις οδηγίες είχαν από την κυβέρνηση. Συμπλήρωσε ότι το μόνο που της είπαν ήταν να μείνει στο σπίτι και εάν δεν περάσει σε επτά ημέρες να επικοινωνήσουν ξανά μαζί τους.

Με την επιδείνωση της κατάστασης της- είχε λιποθυμήσει, αφού δεν μπορούσε να πάρει ανάσα- είχε επικοινωνήσει ξανά με τις αρμόδιες Αρχές και τη διαβεβαίωσαν ότι θα έστελναν ασθενοφόρο μέσα στο επόμενο δίωρο. Συνέχισε ότι οι ώρες περνούσαν αλλά δεν έφτανε ασθενοφόρο, έτσι τηλεφώνησε σε άλλο αριθμό και της είπαν ότι το ασθενοφόρο είναι καθοδόν αλλά δεν ήξεραν εάν θα πάει μέσα στο επόμενο δωδεκάωρο, προτρέποντας της να μην πάρει τηλέφωνο ξανά «εκτός κι εάν πεθαίνει». Αφού πέρασαν άλλες 13 ώρες της τηλεφώνησαν το επόμενο πρωί για να δουν εάν ζούσε, όπως καταγγέλλει η ίδια. Όταν ρώτησε την υπεύθυνη των ασθενοφόρων εάν θα αφήσουν κόσμο στο σπίτι να πεθάνει, αυτή απάντησε ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω. Μάλιστα, δεν είχε το δικαίωμα να πάει στα επείγοντα για να μην κολλήσει άλλους.

Εξήγησε ότι μετά από παρεμβάσεις πήγε στο νοσοκομείο, πήρε αντιβιοτικά και είναι καλύτερα αλλά το ζήτημα που ήθελε να θίξει είναι ότι «δεν είναι όλα ρόδινα στην Αγγλία, δεν είναι όλα ρόδινα στο εξωτερικό». Η ίδια δήλωσε ότι έχει κάποια εμπειρία, αφού βρίσκεται έξι χρόνια στο Λονδίνο, αλλά είπε ότι πρέπει να σκεφτούμε τους 18χρονους που ήρθαν μόλις τον Σεπτέμβριο και είναι μόνοι τους.

Κλείνοντας είπε ότι «είμαστε τόσο ανεύθυνοι όσο μας παρουσιάζουν» και ζήτησε «λίγη κατανόηση και λίγη ευαισθησία από την ΚΔ».

Εξάλλου, κραυγή απόγνωσης απευθύνουν φοιτητές στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι προσπαθούν να πάρουν ιατρικό πιστοποιητικό που απαιτείται για την είσοδο ταξιδιωτών στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Να σημειωθεί ότι ανάρπαστα έγιναν τα εισιτήρια για Κύπρο μετά την ανακοίνωση του μέτρου, το οποίο προνοεί ότι όσοι προτίθενται να ταξιδέψουν στην Κύπρο, με ισχύ από την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, από τις 18:00 το απόγευμα και έπειτα, η είσοδος στην Κυπριακή Δημοκρατία θα επιτρέπεται μόνο σε όσους πολίτες προσκομίσουν ιατρικό πιστοποιητικό εξέτασης για τον κορωνοϊό από εγκεκριμένο διαπιστευμένο οργανισμό ή και εργαστήριο για θέματα Δημόσιας Υγείας.

*Φωτογραφία αρχείου

sigmalive.com

Exit mobile version