Ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στα social media στην Έλενα Ακρίτα, μετά από αναρτήσεις της τελευταίας για την σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε σήμερα στα social media στην συγγραφέα-δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα, μετά από αναρτήσεις της τελευταίας για την σύζυγό του, Ευγενία Μανωλίδου, στο Facebook.
Το ζήτημα φαίνεται να λαμβάνει μεγαλύτερη έκταση μετά από ένα ψεύτικο tweet που εσφαλμένως αποδιδόταν από ορισμένους στην Ευγενία Μανωλίδου. Ανάμεσα στα άτομα που το ανάρτησαν στα social media ήταν και η γνωστή συγγραφέας. «Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο […] όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές», έγραψε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα, όταν ανάμεσα στα άτομα που ανάρτησαν το fake tweet ήταν και η Έλενα Ακρίτα. Σύμφωνα με το ψεύτικο τιτίβισμα, η κα Μανωλίδου εμφανιζόταν να έχει γράψει τα ακόλουθα: «Ακολούθησα τον οικογενειακό οικονομικό προγραμματισμό που έφτιαξε ο Άδωνις και περάσαμε σαν οικογένεια 7 ημέρες με 38,40 ευρώ, μαζί και το σούπερ μάρκετ. Χωρίς να στερηθούμε τίποτα. Αν θέλουμε μπορούμε».
Αν και η μαέστρος και τηλεπαρουσιάστρια δεν είχε γράψει ποτέ αυτό το tweet, πολλοί το θεώρησαν αληθινό. Αναρτώντας το screenshot στον λογαριασμό της η κα Ακρίτα σχολίασε για την κα Μανωλίδου: «Αν ήταν μια άσχετη θα το θεωρούσαμε αστείο. Είναι όμως γυναίκα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Η κυρία αυτή παπ***λογεί αυτάρεσκα σε μία Ελλάδα που οικονομικά έχει γονατίσει. Ντροπή. Μόνον».
Λίγο αργότερα πληροφορήθηκε ότι το tweet ήταν ψεύτικο και έσβησε το ποστ, ενημερώνοντας σχετικά τους ακολούθους και τους ηλεκτρονικούς φίλους της με νέο στάτους.
Η κα Μανωλίδου απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στις αβάσιμες μομφές γράφοντας στο Twitter: «Αυτό που σε βρίζουν για κάτι που δεν έκανες, μόνο και μόνο για να σε βρίσουν, πώς να λέγεται άραγε»
Αυτό που σε βρίζουν για κάτι που δεν έκανες, μόνο και μόνο για να σε βρίσουν, πώς να λέγεται άραγε…
— ΕΥΓΕΝΙΑ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ (@ManolidouE) April 26, 2020
Η κα Ακρίτα, ανάρτησε και το συγκεκριμένο στάτους στο Facebook, με αναφορά στην ταινία επιστημονικής φαντασίας Minority Report.
Στις 11 το βράδυ του Σαββάτου, ήρθε και το πρώτο σχόλιο από τον Άδωνι Γεωργιάδη που ανάρτησε στον δικό του λογαριασμό, screenshot από την αρχική ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα με το ψεύτικο tweet. «Η λέξη ντροπή έχει χάσει πλέον κάθε νόημα με όλους αυτούς. Κάποιοι φτιάχνουν μία καταφανώς ψεύτικη ανάρτηση για να κτυπήσουν εμένα και υποτιθέμενος «σοβαρός» κόσμος την σχολιάζει ως πραγματική. Μπορούμε σας παρακαλώ να αφήσουμε τις οικογένειες έξω από την χυδαιότητα σας;fake news»
Η λέξη ντροπή έχει χάσει πλέον κάθε νόημα με όλους αυτούς. Κάποιοι φτιάχνουν μία καταφανώς ψεύτικη ανάρτηση για να κτυπήσουν εμένα και υποτιθέμενος «σοβαρός» κόσμος την σχολιάζει ως πραγματική. Μπορούμε σας παρακαλώ να αφήσουμε τις οικογένειες έξω από την χυδαιότητα σας;fake news pic.twitter.com/1WbHdZ8uzA
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) April 25, 2020
Η κα Ακρίτα επανήλθε χθες για το ζήτημα, με αναρτήσεις στον λογαριασμό της όπου, αφενός ζητούσε συγγνώμη από την κα Μανωλίδου, αφετέρου της καταλόγιζε ότι είχε παρουσιάσει την εκπομπή «Η στιγμή της Αλήθειας», πριν έντεκα χρόνια. «Οφειλόμενη απάντηση νο1 – και δεν επανέρχομαι. Αγαπητή κυρία Μανωλίδου, σάς ζητώ συγγνώμη. Την πάτησα, το παραδέχομαι, στο μέλλον θα είμαι πιο προσεχτική – άλλωστε αυτό επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία. Από κει κι ύστερα, επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας την ταπεινή μου γνώμη για το πρόσωπό σας. Παρουσιάσατε, αγαπητή κυρία, το πιο άθλιο παιχνίδι της ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης. Ένα παιχνίδι που κακήν κακώς έκοψε το ΕΣΡ επειδή κατάφωρα ‘παραβίαζε την ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία […] Γιατί τα αναφέρω όλα αυτά. Διότι ο λόγος που πίστεψα την τρολιά, όπως την πίστεψαν και οι πάντες άλλωστε, είναι ακριβώς το παρελθόν της κ. Μανωλίδου», έγραψε μεταξύ άλλων η συγγραφέας.
Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Ανάπτυξης, είχε μιλήσει στον τηλεοπτικό σταθμό Star, λέγοντας χαρακτηριστικά για το περιστατικό: «Αισθάνομαι ότι γινόμαστε ζούγκλα! Στέλνω μήνυμα προς την Έλενα Ακρίτα, η οποία είναι μία πολύ δυνατή “πένα”, δεν μπορεί να υποτιμά τον εαυτό της κατ’ αυτόν τον τρόπο, να διακινεί ψεύτικα tweet, να υβρίζει ανθρώπους και αντί να ζητά συγγνώμη να συνεχίζει να υβρίζει! Αυτό δείχνει πάρα πολύ κακό χαρακτήρα! Θα την καλούσα να ρίξει λίγο τους τόνους».
Χθες, στη δεύτερη ανάρτησή της για το ζήτημα, η κα Ακρίτα απευθύνθηκε και στον κ. Γεωργιάδη. «Κύριε Άδωνη Γεωργιάδη, κατ’ αρχάς ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια χτες στο STAR. Το γεγονός ότι με θεωρείτε «πολύ γερή πένα» με χαροποιεί. Και ξέρω πως είστε ειλικρινής. Δεν θα ξεχάσω τη μια και μοναδική συνάντηση μας σε μια πρεμιέρα στο ‘Παλάς’. Ενώ δεν γνωριζόμαστε, με πλησιάσατε γελαστός και μού σφίξατε εγκαρδιότατα το χέρι, λέγοντας πόσο πολύ σάς αρέσει όταν σάς επικρίνω – για να το πω μαλακά – με άρθρα μου στα Νέα. Ευφυής ων, γνωρίζατε την δύναμη της αρνητικής διαφήμισης την οποία και σάς παρείχα γενναιόδωρα. Γυρίσατε μάλιστα προς τον Νικήτα Κακλαμάνη που καθόταν πίσω μου και ήταν μάρτυρας της όλης σκηνής και τού είπατε «μού τα χώνει άγρια αλλά μ’ αρέσει γιατί τα γράφει ωραία». Εγώ κύριε Γεωργιάδη, τόσα χρόνια για σάς το έκανα. Για να σάς ευχαριστήσω μια που είστε ένθερμος θαυμαστής του γραπτού μου λόγου. Εάν κάποτε αυτό αλλάξει και θεωρήσετε την ‘πολύ γερή πένα’ μου ενοχλητική, παρακαλώ ειδοποιήστε με να κάνω τα κουμάντα μου ως δημοσιογράφος και ως άνθρωπος. Αυτά. Και δεν επανέρχομαι. Τα σέβη μου. Έλενα Ακρίτα.
Σήμερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε, με μία «οφειλομένη απάντηση», όπως είπε, για την Έλενα Ακρίτα.
«Στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της, ανέβασε μία εντελώς χυδαία, ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο….κ.λπ», έγραψε ο υπουργός, αναφερόμενος σε μία φωτογραφία του ζεύγους Μανωλίδου – Γεωργιάδη που ανέβασε η κα Ακρίτα, όπου ήταν ψηφιακώς αλλοιωμένη.
«Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα».
«Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει. Δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι […] Επίσης, ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη, μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι πού μπορεί να έχω κάνει λάθος», συνεχίζει ο υπουργός.
«Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές. Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει. Όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά». Αν μετά τη συγγνώμη θες να πεις «αλλά», τότε χάνει το νόημά της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος, συγγνώμη». Δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμμία φορά. Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα», καταλήγει.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη
«Μία οφειλομένη απάντηση στην κα Έλενα Ακρίτα.
Τα γεγονότα, λίγο πολύ γνωστά.
H κα Ακρίτα ξαφνικά, το Σάββατο το βράδυ, υιοθέτησε και σχολίασε μία ψεύτικη, κατασκευασμένη ανάρτηση της συζύγου μου Ευγενίας Μανωλίδου, σχολιάζοντας φυσικά, όπως συχνά κάνει, εμένα με δηκτικό τρόπο.
Όταν έγινε γνωστό ότι είναι ψέμα, την κατέβασε.
Στη συνέχεια, στην προσπάθεια της να δικαιολογήσει την πράξη της, ανέβασε μία εντελώς χυδαία, ψεύτικη και κατασκευασμένη πάλι φωτό, και την συμπλήρωσε με ένα ακόμη χυδαιότερο υπονοούμενο….κ.λπ.
Όταν έγινε γνωστό ότι για δεύτερη φορά και με χυδαιότερο της πρώτης τρόπο έκανε το ίδιο σφάλμα, αποφάσισε να «ζητήσει συγγνώμη» γράφοντας κάτω από την μία γραμμή της συγγνώμης δύο κείμενα.
Το πρώτο για την Ευγενία, ακατάληπτο, καθώς τελικά η κατηγορία ήταν η παρουσίαση προ 12 ετών ενός τηλεπαιχνιδιού στον ΑΝΤ1, πράγμα εντελώς άσχετο προφανώς με τα γεγονότα και μετά ένα μακροσκελές κείμενο για μένα και την μία και μοναδική συνάντηση μας στο Παλλάς πριν χρόνια.
Σε αυτό το δεύτερο λοιπόν, θα ήθελα να απαντήσω για να ξεκαθαρίσουμε τα μεταξύ μας.
Όσα αναφέρει η κα Ακρίτα είναι αληθή.
Συνοδευόταν από τον κο Κυρίτση, συνάδελφο μου στην Βουλή για ένα διάστημα και εξαιρετικά συμπαθή, με τον οποίο πάντα είχαμε ευγενική σχέση και της φέρθηκα με την απαιτούμενη, αν και συκοφαντημένη από πολλούς, αστική ευγένεια.
Φυσικά παραδέχομαι και την δυνατή της πένα και την ευφυΐα της.
Ο κυριότερος λόγος της φυσικής μου συμπάθειας προς εκείνη όμως είναι ο πατέρας της. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι ο παππούς μου ήταν ο Σπυρίδων Βλασσόπουλος, αρχισυντάκτης της εφημερίδος ΠΡΩΪΑ έως τον β´ ΠΠ.
Εκεί έγραφε ο Λουκής Ακρίτας και σε ανύποπτο χρόνο, κάποτε ο παππούς μου είχε μιλήσει με εξαιρετικά λόγια γι’ αυτόν. Η παρουσία του Λουκή Ακρίτα στη δημόσια ζωή, ήταν αξιοπρεπής και συνέδεσε το όνομά του με δύο σπουδαία για εμένα πράγματα: την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση Παπανούτσου και την υπεράσπιση των δικαίων του Κυπριακού Ελληνισμού.
Πάντα πίστευα, ότι μία κόρη ενός τέτοιου πατρός δεν θα μπορούσε, παρά να έχει γαλουχηθεί με Αρχές!
Η κα Ακρίτα έχει κάθε δικαίωμα να μην με συμπαθεί, να με απεχθάνεται, να με κατακρίνει κ.λπ. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και όταν αποφάσισα να είμαι δέχθηκα ότι αυτό θα συμβαίνει. Δεν μπορούν να σε συμπαθούν όλοι και ευτυχώς για μένα έχω εισπράξει και εισπράττω και αγάπη και χιλιάδες ψήφους από τον κόσμο, για να δέχομαι και όσους με κατακρίνουν, ή και με υβρίζουν ακόμη, με υπομονή.
Επίσης, ομολογώ ότι ένας ευφυής άνθρωπος με δυνατή πένα, όπως εκείνη, μπορεί να το κάνει και με μεγαλύτερη επιτυχία ενίοτε και τότε μπορεί και να μου είναι και χρήσιμη, κάνοντας με να αντιλαμβάνομαι πού μπορεί να έχω κάνει λάθος.
Η κα Ακρίτα όμως δεν έχει α) κανένα δικαίωμα από αντιπάθεια σε μένα και στην παράταξη που εκπροσωπώ να «επιτίθεται» σε μέλη της οικογενείας μου και β) να ανεβάζει ψεύτικες ειδήσεις, φωτογραφίες κ.λπ. ως αληθινές.
Και μία τελευταία προσωπική συμβουλή προς την κα Ακρίτα και ας την πετάξει.
Όταν αποφασίσετε κυρία Ακρίτα να πείτε ξανά συγγνώμη, εάν το αποφασίσετε ποτέ, ας θυμάστε ότι η συγγνώμη είναι λιτό πράγμα και δεν μπορεί να συνοδεύεται από «αλλά».
Αν μετά τη συγγνώμη θες να πεις «αλλά», τότε χάνει το νόημά της και είναι δώρον/άδωρον. Μπορεί ακόμη και εσείς, η τόσο ευφυής, να κάνετε κάπου λάθος και τότε απλά γράψτε «έκανα λάθος, συγγνώμη».
Δεν φαντάζεστε πόσο γενναίο και ανακουφιστικό είναι καμμία φορά…
Χριστός Ανέστη κα Ακρίτα».