Site icon Hallocy

Plandemic: «Σαρώνει» το διαδίκτυο το νέο «συνωμοσιολογικό» ντοκιμαντέρ

Η αμφιλεγόμενη γιατρός Δρ Τζούντι Μίκοβιτς, υφαίνει μια περίπλοκη θεωρία σύμφωνα με την οποία πίσω από την κυβερνητική συνωμοσία, βρίσκεται ο «διαβολικός Άντονι Φαούτσι που ενεργοποιεί τον ιό με τις μάσκες!

Εκατομμύρια άτομα έχουν “εκτεθεί” στο Plandemic. Όχι, δεν είναι κάποιος νέος θανατηφόρος ιός, αλλά ένα 22λεπτο «συνωμοσιολογικό» ντοκιμαντέρ για την πανδημία. Προκάλεσε πανικό στα σόσιαλ μίντια και στο Youtube, προσελκύοντας δεκάδες εκατομμύρια θεατές πριν «κατέβει». Πλέον, προωθείται από τον έναν στον άλλο ως «κρατικό μυστικό».

Στο βίντεο, η αμφιλεγόμενη γιατρός ερευνήτρια και υπέρμαχος του κινήματος κατά των εμβολίων Δρ Τζούντι Μίκοβιτς, υφαίνει μια περίπλοκη θεωρία για την προέλευση του κορωνοϊού. Ισχυρίζεται ότι πρόκειται για κυβερνητική συνωμοσία, στην οποία εμπλέκεται ο «διαβολικός Άντονι Φαούτσι. Φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι μάσκες «ενεργοποιούν» τον ιό και ότι η ίδια συνελήφθη, στην προσπάθειά της να αποκαλύψει το μυστικό σχέδιο.

Θα αποτελούσε ένα ακόμα γραφικό εγχείρημα αν δεν απολάμβανε τέτοιας ευρείας απήχησης. Εκτός από τους εκατομμύρια αγνώστους οπαδούς έχει κερδίσει το ενδιαφέρον διαφόρων αναγνωρίσιμων προσωπικοτήτων που το διαφημίζουν με θέρμη. Ένας από αυτούς είναι η ηθοποιός Κρίστι Άλι και πολλοί ακόμα.

Μετά την απρόσμενη επιτυχία του, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες εκείνοι που μπήκαν στον κόπο να το αποδομούν δημοσίως. Εξάλλου, οι ισχυρισμοί της Μίκοβιτς μοιάζουν από αβάσιμοι έως τερατώδεις, ακόμα και σε κάποιον αστοιχείωτο με τον τομέα της ιατρικής και της βιολογίας. Τίποτα από αυτά δεν αναχαίτισε τη δημοφιλία του, η οποία για αρκετά 24ωρα το έχρισε στις ΗΠΑ τρεντ στο twitter, ακριβώς κάτω από το όνομα του Φαούτσι.

Ανάμεσα στους υποστηρικτές του είναι συνομωσιολόγοι, ομάδες κατά των εμβολίων και άλλες σέχτες συντηρητικών ακτιβιστών. Μονάχα στο Facebook το βίντεο είχε 8,4 εκ. θεάσεις σε λίγες ώρες. Στο YouTube απαγορεύτηκε μόλις την προηγούμενη Τετάρτη.

Σε σχετική ανακοίνωση η πλατφόρμα δήλωσε ότι «παραβίασε τους κανόνες του ιστότοπου σχετικά με το COVID-19». Την Πέμπτη, το Facebook ακολούθησε απαγορεύοντας το “Plandemic“, με αφορμή τον ισχυρισμό της Μίκοβιτς ότι οι μάσκες εξαπλώνουν κατά κάποιο τρόπο τον ιό.

«Η υπόδειξη ότι η χρήση μάσκας μπορεί να αρρωστήσει κάποιον θα μπορούσε να οδηγήσει σε επικείμενη βλάβη, οπότε το συγκεκριμένο βίντεο αφαιρείται», δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook.

Τα πρώτα λεπτά του Plandemic αφιερώνονται στην ενίσχυση του επιστημονικού κύρους της Μίκοβιτς. Αποκαλείται, μάλιστα, ως «μια από τους πιο επιτυχημένους επιστήμονες της γενιάς της». Αναφέρεται και σε μία «μελέτη», η οποία υποτίθεται ότι εδραίωσε το κύρος της. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αμφισβητούμενη μελέτη, η οποία κατέληξε να ανακληθεί από το επιστημονικό περιοδικό. Εργάστηκε, όμως, ως επικεφαλής της έρευνας στο Ινστιτούτο Νευρο-Ανοσολογικής Νόσου του Whittemore Peterson της Νεβάδας. Εκεί δημοσίευσε μια μελέτη που ισχυρίζεται ότι το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης προκλήθηκε από τον ρετροϊό XMRV.

Ο ισχυρισμός αρχικά πρόσφερε ελπίδα σε πάσχοντες από σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Η έρευνά της, όμως, διαψεύστηκε και το επιστημονικό περιοδικό απέσυρε το άρθρο το 2011. Οι επιστήμονες πιστεύουν τώρα ότι τα υποτιθέμενα ευρήματα της Μίκοβιτς ήταν απλώς τα αποτελέσματα λανθασμένου πειράματος στο εργαστήριό της. Αντί να δεχτεί την ανάκληση της μελέτης της, η Μίκοβιτς άρχισε να διατυμπανίζει ότι η ιατρική κοινότητα στράφηκε εναντίον της. Μετά τον εξοστρακισμό της από την ιατρική κοινότητα, σχετίστηκε με το κίνημα κατά των εμβολίων. Το πιο πρόσφατο βιβλίο της περιλαμβάνει τον πρόλογο του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, κορυφαίο υποστηρικτή της θεωρίας ότι τα εμβόλια προκαλούν αυτισμό.

Exit mobile version