«Δεν μου είναι και τόσο “αθώοι”, μάλλον χρόνια περίμεναν την ευκαιρία για να του επιτεθούν»
Στο πλευρό του Γιώργου Κιμούλη βρίσκεται ο Ιάσονας Τριανταφυλλίδης. Το γεγονός αποκάλυψε μέσα από ένα κείμενο στην “Εφημερίδα των Συντακτών” και ανέφερε αναλυτικά τα όσα πιστεύει για τις καταγγελίες που έχουν γίνει προς το πρόσωπο του.
Ο δημοσιογράφος υποστήριξε – μετά την καταγγελία της Ζέτας Δούκα – ότι μπορεί να πάρει θέση για ένα γεγονός που δεν ήταν μάρτυρας. Δηλώνει υπέρ του Γιώργου Κιμούλη που είναι ένας μεγάλος, αυθεντικός καλλιτέχνης και γνωρίζει τη δουλειά του.
Το κείμενο του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη για τον Γιώργο Κιμούλη
«Λοιπόν, να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα από την αρχή…
Η «παρενόχληση», είτε λεκτική είτε σωματική, είναι κάτι που ο καθένας το βλέπει διαφορετικά. Υπάρχει και κάποια υπερβολή τελευταία στο όλο θέμα, άλλοι δεν σηκώνουν πολλά –που λένε– άλλοι σηκώνουν περισσότερα.
Σίγουρα μετά από 5, 10, 20 χρόνια αν πας να καταγγείλεις κάτι, τότε δεν αξίζει και τον κόπο. Εκτός ίσως και αν το κάνεις για να ξεφοβηθούν οι νέοι άνθρωποι σήμερα, στους οποίους μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο.
Οι ΕΙΚΟΝΕΣ με τον Τάσο Δούση ταξιδεύουν στη Βόρεια Ταϊλάνδη – Τάτα, Η πανέμορφη ελεφαντίνα
Μετά από χρόνια, όταν φτάνεις να καταγγέλλεις κάτι και ειδικά αν έχει συμβεί σε χώρο εργασίας, λυπάμαι πολύ αλλά δεν είσαι και τόσο αθώος του αίματος τούτου…
Αυτό βέβαια δεν ισχύει όταν είσαι νεαρός αθλητής και ο θύτης είναι ο προπονητής σου, γιατί εκεί η σχέση είναι διαφορετική. Πολύ περισσότερο άμα είσαι αθλήτρια στα 11… 12… 13 σου.
Και εννοείται, όσο κι αν βρίσκω πολύ συμπαθητική τη Ζέτα Δούκα, τάσσομαι 100% με το μέρος του Γιώργου Κιμούλη που είναι ένας αυθεντικός, μεγάλος καλλιτέχνης, που είναι σκεπτόμενος άνθρωπος και που ώρες ώρες είναι και εκρηκτικός σαν χαρακτήρας – χωρίς αμφιβολία. Δεν ήμουν μπροστά, άρα μπορώ να πάρω το μέρος του ενός ή του άλλου με βάση την εν γένει προσωπικότητά του και την άποψη που έχω γι’ αυτόν και τη δουλειά του, και όχι για ένα γεγονός που δεν υπήρξα αυτόπτης μάρτυς. Λυπάμαι, όμως, περισσότερο για όλους αυτούς που βγαίνουν καθυστερημένα να υπερασπιστούν τα «αθώα θύματα» του Γιώργου Κιμούλη – δεν μου είναι και τόσο «αθώοι», μάλλον χρόνια περίμεναν την ευκαιρία για να του επιτεθούν…
Λυπάμαι, αλλά ακόμα κι αν ξεχάσω όλους αυτούς που όρμησαν σαν τα κοράκια πάνω στο φαινομενικά εύκολο θύμα που ονομάζεται Κιμούλης αυτή τη στιγμή, μετά από 13 χρόνια ούτε το πρόσωπο που θυμήθηκε καθυστερημένα και είπε δημοσίως τι πέρασε από τον Κιμούλη, ούτε βεβαίως τους άλλους που ήταν μπροστά εκείνη την ώρα που συνέβαιναν όλα αυτά τα «τερατώδη βασανιστήρια» και δεν αντέδρασαν, όπως θα όφειλαν, μπορώ να λυπηθώ… Ολα έχουν τα όριά τους… Και όπως έλεγε και η Ρένα Βλαχοπούλου στη «Χαρτοπαίχτρα»… «μη με κάνεις να ανοίξω το στόμα μου».
Γιώργος Κιμούλης: Ποιος είναι ο ηθοποιός που κατήγγειλαν για ψυχολογική, σωματική και λεκτική βία
Ο Γιώργος Κιμούλης (18 Σεπτεμβρίου 1956) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής.
Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα “Ελεύθερο Θέατρο” και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία “Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια”. Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το “Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας”. Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του “Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών” -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της “εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων”.
Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Ο πρώτος του γάμος ήταν με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και δεύτερος με την Ελληνίδα πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα.
Τον Οκτώβριο του 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση.[1] Στις 28 Φεβρουαρίου του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή λίγες ημέρες μετά, στις 16 Μαρτίου.