«Και άρχισαν: “Συμπαράσταση στους χορευτές που την σήκωσαν” κτλ, Προσβολές από γυναίκες και άντρες»
Σαν να μην πέρασε μία μέρα, η Έλενα Παπαρίζου 16 χρόνια μετά την ιστορική νίκη της στη Eurovision, τραγούδησε ξανά το τραγούδι της, My Number One και έφερε συγκίνηση στα μάτια των Ελλήνων που την κοιτούσαν από τις τηλεοράσεις τους.
Στο πλαίσιο του μεγάλου τελικού, οι Ολλανδοί διοργανωτές επέλεξαν μερικούς παλιούς νικητές του διαγωνισμού και τους τοποθέτησαν σε ταράτσες του Ρότερνταμ, όπου ερμήνευσαν τα κομμάτια με τα οποία είχαν καταφέρει να πάρουν τη νίκη.
«Λατρεύω τη Eurovision. Θυμάμαι ότι είχα πολύ άγχος. Όταν όμως ανακοινώθηκε η νίκη της Ελλάδας με το “My Number One” ένιωσα μεγάλη σιγουριά. Θυμάμαι πως όλοι τραγουδούσαν το τραγούδι πολύ δυνατά. Η πιο όμορφη ανάμνηση είναι όταν ήρθα στην Ελλάδα και είδα παντού σημαίες, τον κόσμο να χειροκροτά και να τραγουδά το τραγούδι. Ανυπομονώ να δω τον νικητή. Ας κερδίσει ο καλύτερος», είπε η ίδια στην εμφάνιση που έκανε στον Β΄ Ημιτελικό.
Το bullying που δέχεται η Παπαρίζου μετά από την εμφάνιση της στην Eurovision
Μπορεί στο Twitter να υπάρχουν χιλιάδες σχόλια που την αποθέωναν, ωστόσο μερικοί χρήστες μίλησαν με πολύ άσχημα λόγια για τα κιλά της. Κάποιοι κάνοντας μπλακ χιούμορ ανέφεραν ότι το μακρινό 2005 τη σήκωνε στους ώμους του στη χορογραφία ένας χορευτής ενώ το 2021 χρειάστηκαν δύο χορευτές για να τη σηκώσουν ψηλά.
Η σελίδα «Η ζωή είναι όμορφη» στο Facebοok, μία ανάρτηση δίνει απάντηση σε όλους τους επικριτές της Έλενας Παπαρίζου.
«Δεν είδα Eurovision χτες, αλλά μέσα σε όλα, είδα σήμερα πολλά σχόλια για τα κιλά της Παπαρίζου. Eίδαν μια κουκλάρα, καραsexy, ζουμερή, χαμογελαστή και με υγιέστατη όψη κοντά στα 40 της, με κάποια κιλά παραπάνω από όταν ήταν 20 και 25.
Και άρχισαν:
“Δεν θα βρίσκεις φόρεμα να σε χωρέσει”, “Συμπαράσταση στους χορευτές που την σήκωσαν” κτλ, Προσβολές από γυναίκες και άντρες.
Εάν δεις στους τοίχους τους εντωμεταξύ, ποστάρουν άρθρα από ψυχολογικά sites, αγγελίες για αδέσποτα και για αλληλεγγύη σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να έχεις άποψη και κανένας δε μπορεί να στο στερήσει και ίσως σκέφτεσαι πως γίνομαι υπερβολική με το political correctness. Θα τιμωρήσουμε το χιούμορ και τον χαβαλέ; Όχι βέβαια.
Μάθε όμως να ξεχωρίζεις την πλάκα από την προσβολή.
Να το μάθεις εσύ και εγώ και όλοι μας.
Οι ισορροπημένοι άνθρωποι δεν έχουν την ανάγκη να επικρίνουν τους γύρω τους και δεν χειραγωγούν.
Αυτοί που θέλουν να προσβάλουν τους γύρω τους είναι οι δυστυχισμένοι άνθρωποι. Και θα τους αναγνωρίσεις αμέσως.
Είναι εκείνοι που μιλούν συνέχεια για τους άλλους.
Βρε παρατάτε μας».