Site icon Hallocy

Μιχάλης Χατζηγιάννης: Η πρώτη συνέντευξη μετά το χωρισμό – “Ένιωσα σαν ένα λιοντάρι στο κλουβί του”

Την πρώτη συνέντευξη μετά τον χωρισμό του από τη Ζέτα Μακρυπούλια παραχώρησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε στον Μαρίνο Βυθούλκα και το Mykonos Post για το πώς βίωσε την περίοδο της καραντίνας ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στην προσωπική ζωή του.

«Εδώ και 18 μήνες, η ζωή όλων μας έχει αλλάξει, καθώς η πανδημία, έφερε νέα δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Ο πλανήτης εξακολουθεί να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊου. Από την άλλη, ο κάθε άνθρωπος επηρεάζεται διαφορετικά. Σκέφτεται διαφορετικά και πράττει διαφορετικά», ανέφερε αρχικά ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Όσον αφορά στο δύσκολο διάστημα του lockdown και συνεπώς της καραντίνας, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε: «Ένιωσα σαν ένα λιοντάρι στο κλουβί του. Πέρα από την αμηχανία, την ανασφάλεια, το φόβο και την αγωνία για ό,τι συνέβαινε-ειδικά το πρώτο διάστημα-εδώ και 18 μήνες ζούμε σε ένα παράλληλο σύμπαν. Έχουν αλλάξει όλα.

Θεωρώ πως δεν έχουμε συνηθίσει και δεν πρέπει να συνηθίσουμε αυτή την αλλαγή, αλλά μόνο να προσαρμοστούμε σε μια νέα κανονικότητα, η οποία θα μας προστατεύσει. Είμαι της άποψης πως πάντα θα υπάρχουν τέτοια φαινόμενα παγκόσμιας εμβέλειας.

Το σημαντικό είναι να είμαστε όσο καλύτερα προετοιμασμένοι γίνεται. Η ανθρωπότητα πολλές φορές πιάνεται εξ απήνης και ύστερα τρέχει να διορθώσει τις ζημιές. Από την άλλη, τις τελευταίες μέρες, βιώνουμε στη χώρα μας μια τεράστια οικολογική καταστροφή και δεν είμαι καθόλου χαρούμενος για όλα αυτά.

Η αισιοδοξία από μόνη της δεν αρκεί. Πρέπει να γεφυρώνεται με τις συμπεριφορές των ανθρώπων, ώστε να υπάρχει μια ενιαία ανθρωποκεντρική κατεύθυνση. Διαφορετικά, είναι μια αφηρημένη έννοια. Είμαι αισιόδοξος, αν όλοι μας καταλάβουμε τη σημαντικότητα της ύπαρξης μας. Δεν γίνεται οι μισοί να σκέφτονται με ένα τρόπο και οι άλλοι μισοί διαφορετικά.

Ο ατομικισμός, που είναι χαρακτηριστικό της εποχής, αλλά και οι πολύ φιλελεύθερες ιδέες-που ανεβάζουν τις ανισότητες παγκοσμίως, οι οποίες με τη σειρά τους φέρνουν καταστροφές-πρέπει σιγά σιγά να εξαλειφθούν. Αυτή είναι μια κουβέντα που ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια, αλλά είναι πιο επίκαιρη από ποτέ».

Exit mobile version