Για την υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε το πρωί της Κυριακής στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» o δικηγόρος, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε αρχικά πως «οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία» και εξήγησε πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή.
Παράλληλα επεσήμανε πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης.
Τι θα γίνει αν υπάρξει ομολογία
Κατόπιν, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.
«Όταν λέμε στοιχεία είναι τα πορίσματα των ιατροδικαστών. Αυτή τη στιγμή είναι κατηγορούμενη, δεν είναι ένοχη. Ι Ιατροδικαστική είναι ο πυλώνας των αποδείξεων. Μόλις βρέθηκε κεταμίνη στο αίμα εξεδόθη το ένταλμα σύλληψης… Η αλήθεια είναι πως αν υπάρχει ειλικρινής μεταμέλεια και ομολογία, μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό. Το οποίο θα έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο. Η ισόβια κάθειρξη είναι για 18 έτη τώρα πλέον. Αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό η ποινή έχει οροφή 15 χρόνια και σε 6 χρόνια είναι ελεύθερος ο άνθρωπος» είπε, μεταξύ άλλων ο Μιχάλης Δημητακόπουλος.
Παράλληλα ο γνωστός δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.
Τέλος ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος ανέφερε πως θα ήταν καλό η 33χρονη να εξεταστεί από έναν ψυχίατρο, καθώς μπορεί να προκύψουν και άλλα στοιχεία, ενώ συμπλήρωσε πως εάν αποδειχθεί πως η ενέργεια της κατηγορουμένης είναι απόρροια μιας οργανικής ή συνειδησιακής διαταραχής, τότε έχει το ακαταλόγιστο και δεν καταλογίζεται η πράξη.