Αρκετοί υπερασπίστηκαν την ανάρτηση της εταιρείας -«Το να φτιάχνεις ρούχα για ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι είναι κακό πράγμα τώρα;», σχολίασε κάποιος
Μια εικόνα που αναρτήηκε στα social media της Abercrombie & Fitch, πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με το αν η εταιρεία λιανικής «κανονικοποιεί» την παχυσαρκία και τις ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες στο όνομα της σωματικής ποικιλομορφίας και της ενσωμάτωσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια εικόνα καταναλώτριας η οποία αναρτήθηκε αρχικά την περασμένη εβδομάδα στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο Instagram και έγινε viral κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τους χρήστες του Twitter να τη σχολιάζουν αρκετά.
«Η νέα διαφήμιση της Abercrombie & Fitch μόλις βγήκε…. Αυτή τη σεζόν παρουσιάζουν διαβήτη και καρδιακές προσβολές», έγραψε στο Twitter μια γυναίκα. Η εταιρεία από την πλευρά της δήλωσε ότι η εικόνα δεν ήταν διαφήμιση.
«Η Abercrombie χαρακτηρίζεται συχνά από τους πελάτες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μας αρέσει να τους το ανταποδίδουμε αναδημοσιεύοντας τις εικόνες τους στους λογαριασμούς μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη The Post τη Δευτέρα.
Ορισμένοι χρήστες του Twitter υπερασπίστηκαν την ανάρτηση, με έναν να σχολιάζει: «Το να φτιάχνεις ρούχα για ανθρώπους που είναι παχύσαρκοι είναι κακό πράγμα τώρα;»
Εταιρείες λιανικής πώλησης μόδας όπως η Abercrombie και η Victoria’s Secret έχουν προσπαθήσει να απευθυνθούν σε ένα μαζικό κοινό αποφεύγοντας τις διαφημιστικές καμπάνιες που παραδοσιακά και αποκλειστικά παρουσίαζαν αδύνατα μοντέλα υπέρ του διαφημιστικού περιεχομένου που προβάλλει τη σωματική ποικιλομορφία και τη «θετικότητα του σώματος».
Η χρήση αδύνατων μοντέλων από τη βιομηχανία μόδας προκάλεσε κατηγορίες ότι ενθαρρύνει τα νεαρά κορίτσια και τις γυναίκες να υιοθετήσουν ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες επιδιώκοντας έναν μη ρεαλιστικό τύπο σώματος. Όμως οι επικριτές λένε τώρα ότι η βιομηχανία κινείται πολύ μακριά προς την αντίθετη κατεύθυνση, παρουσιάζοντας μοντέλα plus-size.
Το 2003, η Abercrombie μηνύθηκε από 250.000 υπαλλήλους που ισχυρίζονται ότι υπέστησαν διακρίσεις, καθώς αναγκάστηκαν να εργάζονται σε αποθήκες μακριά από το κοινό, ενώ οι θέσεις εργασίας στις πωλήσεις πήγαιναν σε εκείνες που είχαν το “λουκ” που εκτιμούσε η εταιρεία.
Η εταιρεία, η οποία παραδοσιακά απευθυνόταν κυρίως σε λευκά παιδιά κολεγιακής ηλικίας, συμφώνησε να καταβάλει 40 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την ομαδική αγωγή.