Θαυμαστές του Καρόλου Ντίκενς ξεσηκώθηκαν κατά του σταθμού και του σεναριογράφου για τη νέα σειρά#
Η σειρά «Great Expectations» που προβάλλεται στο BBC, έχει φέρει «δυσφορία» σε μεγάλη μερίδα των φαν του μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς.
Το τηλεοπτικό σόου δέχτηκε επικρίσεις για τις «σκηνές σεξ και την ακατάλληλη γλώσσα χωρίς λόγο» που χρησιμοποιούνται.
Πρόκειται για τη σειρά που έχει βασιστεί στο μυθιστόρημα που έγραψε ο Άγγλος μυθιστοριογράφος το 1861 και το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ.
Πρωταγωνιστούν ο Φίονν Γουάιτχεντ (Πιπ) και η Ολίβια Κόλμαν (Κυρία Χάβισαμ). Το τρίτο επεισόδιο της Κυριακής παρουσίασε τον ραδιούργο κύριο Τζάγερς (Άσλι Τόμας) να εκπαιδεύει τον Πιπ, προκειμένου να ανέβει στην ανώτερη κοινωνική τάξη.
Οι σκληρές εικόνες σεξ που προβλήθηκαν, δεν άρεσαν στους θαυμαστές του βιβλίου, οι οποίοι κατακεραύνωσαν το BBC.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σκηνή με τα γυμνά οπίσθια του κ. Πάμπλτσουκ, στην οποία τον δέρνει η νοικοκυρά, Γκάρτζερι, πάνω από ένα κρεβάτι.
Εξηγώντας την απόφαση να εξωραΐσει την ιστορία, ο Νάιτ είπε ότι προσπάθησε να «φανταστεί ότι “αν ο Ντίκενς έγραφε την ιστορία τώρα και είχε την ελευθερία να πάει σε αυτά τα πιο σκοτεινά μέρη, τι θα έκανε;”».
Αλλά η Dickens Fellowship, μια παγκόσμια ένωση ανθρώπων που μοιράζονται το ενδιαφέρον τους για τη ζωή και τα έργα του κλασικού συγγραφέα, κατηγόρησε τον Νάιτ για «ανακρίβεια».
Ο γενικός γραμματέας υποστήριξε ότι ο Νάιτ απλώς «υπερφόρτωσε» την ιστορία για να «δημιουργήσει τηλεθέαση» προσθέτοντας, ότι η εξήγηση του Νάιτ ήταν «γελοία».
«Πώς μπορεί να μπει στη θέση του Ντίκενς και να πει τι θα έκανε; Νομίζω ότι οι σκηνές θα φαίνονταν απλώς αχρείαστες. Δεν ξέρω αν ο Ντίκενς θα έβαζε μια σκηνή ξυλοδαρμού!… Ο Πάμπλτσουκ είναι ουσιαστικά ένας κωμικός χαρακτήρας χωρίς καμία υποψία σεξουαλικής παρέκκλισης…» είπε συγκεκριμένα ο Πολ Γκράχαμ.
Και τα «βέλη» κατά του Νάιτ δεν σταματούν εκεί.
«Αφήστε τον [τον Ντίκενς] ήσυχο! Αν προσπαθήσετε να πειράξετε τα κλασικά έργα θα είστε πολύ τυχεροί αν τα βελτιώσετε» γράφει σε άλλο ξέσπασμα ο Γκράχαμ και πολλοί από τους θεατές φαίνεται να συμφωνούν μαζί του. «Πολύ σκοτεινό, με πολλές βρισιές, πολύ αγνώριστο» ήταν ένα από τα σχόλια στο Twitter.
«Γιατί το BBC πρέπει να περιλαμβάνει συνεχώς τη λέξη “γα@@@” ακόμη και σε μια ιστορία του Ντίκενς;» σχολίασε κάποιος άλλος.
Δείτε περισσότερα